Načelnik Čičak pohvalio SUH-ovce

Održana godišnja skupština SUH-a Rugvica

Sindikat umirovljenika Hrvatske – Podružnica Rugvica održao je godišnju skupštinu, prvu nakon osnivanja podružnice u veljači 2019. godine.

Unatoč kratkom vremenu djelovanja, predsjednik Stjepan Sekulić, podnio je poduže izvješće o radu udruge za proteklu godinu, istaknuvši da se sedamdesetak članova SUH-a Rugvica, od samog osnivanja aktivno uključilo u sva društvena događanja i brojne manifestacije koje su u tom razdoblju održane u Rugvici te ostavilo neizbrisiv trag u svemu u čemu su sudjelovali. SUH Rugvica organizirao je i sam neke akcije, poput podjele ribica povodom Velikog petka kod crkve u Savskom Nartu, proslavu Prvog svibnja kojom prigodom je podijeljeno 800 porcija graha te na koncu i druge županijske sportske igre članova sindikata, a organizirano je i nekoliko izleta za članove.

Gotovo identičan program, uz dodatnu organizaciju edukacijskih i edukativnih tribina, predviđen je i za tekuću godinu, ali će on, istaknuo je Sekulić, uvelike ovisiti o situaciji vezanoj uz razvoj korona virusa. Skupština je proširila i Upravni odbor udruge te su u njega, pored već postojećih članova, izabrani i Zoran Ivančan te Štefica Gradiščak.

Rad SUH-a Rugvica posebno je pohvalio načelnik Općine Rugvica Mato Čičak koji im je čestitao što su osnovali podružnicu u Rugvici i pokazali izuzetnu aktivnost, ali i inicijativu za različite akcije. Čičak je stoga obećao značajnu potporu udruzi, koja će u ovoj godini, unatoč smanjenim aktivnostima, iz proračunskih sredstava iznositi najmanje 30.000 kuna, a ako to okolnosti dozvole i više. Čičak je za svoj doprinos radu udruge, na skupštini, dobio i posebno priznanje koje mu je uručio Stjepan Sekulić.

Rad SUH-a Rugvica pohvalila je i potpredsjednica državne organizacije Biserka Butigan istaknuvši da je rugvička podružnica jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj.