Na Zagrebačkom velesajmu otvoren 44. Interliber

Međunarodni sajam knjiga traje do 13. studenoga
interliber Robert Anić/PIXSELL

Međunarodni 44. sajam knjige Interliber svečano je otvoren u nazočnosti brojnih predstavnika kulturne, političke i akademske zajednice, uz poruke o važnosti knjige i pisane riječi te poziv svima da u narednim danima posjete Zagrebački velesajam i pronađu knjigu za sebe.

Prvi “pravi” postpandemijski Interliber otvorila je u Paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Pritom je najavila 250 milijuna kuna za kulturne i kreativne industrije u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te povećanje sredstava za pravo javne posudbe, i izrazila nadu da će se u sljedećoj godini realizirati i novi model otkupa knjige.

Pokrovitelj manifestacije gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević izrazio je zadovoljstvo što se ove godine Interliber “vratio u punoj snazi u grad Zagreb”, grad koji se, kako je istaknuo, može pohvaliti znatnim ulaganjima u kulturu, “pa tako i u sektor knjige”. Najavio je najveće i najvažnije kapitalno ulaganje svojega mandata, gradsku knjižnicu u Paromlinu, koja je trenutno u fazi preprojektiranja, a koja će, kako je rekao, postati “u pravom smislu riječi novi društveno-kulturno-obrazovni centar cijelog grada”.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša poželjela je dobrodošlicu svim posjetiteljima “najvećeg kulturnog događaja jeseni” te ih pozvala da se u narednim danima do nedjelje prepuste čarobnom svijetu knjiga na štandovima 296 izlagača koji u Paviljonima 5,6, 7 i 7a nude ljepotu pisane riječi i bogatstvo kulturnog nasljeđa ukupno 15 zemalja.

44. Interliber traje do 13. studenoga, a otvoren je svaki dan od 10 do 20 sati osim petka i subote, kada je radno vrijeme do 21 sat. Ulaz na sajam je besplatan, kao i parking za sve posjetitelje Interlibera.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska