Na ulici brutalno pretukao dvije žene, napadaču 11 i pol godina zatvora

Na sudu je poricao krivnju
sud

Na splitski Županijski sud stigla je odluka Visokog kaznenog suda koji je potvrdio presudu Aleksandru Niševiću (30) zbog napada na dvije žene na ulici, što je okarakterizirano kao pokušaji ubojstva, te krađu za što je ukupno dobio 11 i pol godina zatvora.

Prema optužnici Nišević je u srpnju 2021. u Splitu napao dvije žene na ulici, a sve su snimile i kamere. Prvo je na terasi jednog kafića ženu (53) pitao čašu vode, a kada je konobarica počela silaziti niz stepenice jako ju je udario staklenom bocom po glavi. Unatoč tome što je nemoćna pala na tlo Nišević je nastavio tući sve do dolaska jedne prolaznice koja je počela vrištati nakon čega se udaljio.

Nekoliko sati kasnije nastavio je svoj divljački pohod pa je tako na Blatinama napao drugu ženu, ovoga puta 41-godišnjakinju koja se nalazila ispred stambene zgrade. Uzeo je kamen, udario je njime u glavu te ju šakama tukao na tlu sve dok ga nisu vidjeli stanari.

Na sudu je poricao kaznena djela, govorio da žene nikada nije napao, a osim kazne za dva pokušaja ubojstva uključene su mu i uvjetne osude za krađe koje su naposljetku opozvane. Splitski Županijski sud mu je tako za svaki pokušaj ubojstva dosudio po pet godina zatvora te godinu i 10 mjeseci za krađe pa mu je jedinstvena kazna iznosila 11,5 godina.

Uskoro bi mu trebalo početi suđenje u Sisku zbog ubojstva djeda (89) kojega je 2019. udario metalnom posudom po glavi i njegovo tijelo odnio u šumu.

Hrvatska
Ostalo