Po 24-ti puta

Na Proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru više od 400 izlagača

Svi putevi za vikend vode u Gudovac
Unatoc kiši i hladnom vremenu, velik broj građana posjetio je sajam u Gudovcu Damir Spehar/PIXSELL

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji se ovog vikenda održava po 24. put u Gudovcu pored Bjelovara, bit će najveći dosad, budući da su izlagači zakupili sav raspoloživi izložbeni prostor, koji se prostire na više od stotinu tisuća četvornih metara.

-Proljetni sajam prvenstveno je sajam poljoprivredne mehanizacije i zbog toga su izlagači zainteresirani za zakup većih površina nego što je to recimo običaj kod Jesenskog sajma. Međutim, u zadnje vrijeme imamo problema s nedovoljnim količinama izložbenog prostora, stoga ćemo u dogovoru s vlasnicima, Gradom Bjelovarom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, vrlo vjerojatno donijeti odluku o kupnji dodatnog zemljišta, prvi puta u povijesti Sajma- istaknuo je Salaj na tiskovnoj konferenciji.

Na Proljetnom sajmu bit će više od 400 izlagača, a kako bi došli do dodatnog prostora, u Upravi su odlučili jednu halu koja je prije koristila za ugostiteljske svrhe, sada prenamijeniti u dodatni izložbeni prostor.

Salaj je istaknuo da će ovog vikenda u Gudovcu biti predstavljeno sve ono najbolje od poljoprivrede unutar i izvan hrvatskih granica, s obzirom da izlagači dolaze iz Hrvatske i desetak stranih zemalja. Najviše ih je iz Europske unije, a ima i onih iz Srbije i Sjeverne Makedonije, koja će ove godine ujedno biti i zemlja partner.

-Sjeverna Makedonija predstavit će se prvenstveno u prehrambenoj industriji, ali bit će tu naravno i predstavljanja makedonske kulture i običaja, što nas posebno veseli- najavio je Salaj.

Cijena ulaznice bit će pet eura za odrasle osobe i četiri eura za djecu i umirovljenike. Parking će, kao i za prethodnih sajamskih manifestacija, biti besplatan, a zbog velikih prometnih gužvi koje prate sajamske manifestacije u Gudovcu, uvodi se nova prometna regulacija u subotu i nedjelju.

Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima poželjeli su u ime vlasnika Bjelovarskog sajma zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Proljetni sajam tradicionalno će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Događanja
Hrvatska
Regija