Najomiljeniji bend se vraća na scenu

Na pomolu novi album Plavog orkestra

Saša Lošić Loša: Radujem se povratku na pozornicu!
Zagreb: Koncert Plavog Orkestra na Rujanfestu Tomislav Miletic/PIXSELL

Legendarni sarajevski bend Plavi orkestar, za mnoge najomiljeniji bend u regiji, vraća se na scenu! Prvi put nakon pet godina, Plavi orkestar nastupit će 6. srpnja u Slavonskom Brodu, 3. kolovoza u Opatiji , 24. kolovoza u Splitu i 1. rujna u Vrsaru.

-Radujemo se povratku na pozornicu. Veliki je užitak praviti buku s ovim bendom. Spremamo i nove pjesme koje nose isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu. Kod nas nema zaustavljanja, tek smo zapravo na početku- rekao je Saša Lošić Loša koji ove dane provodi u studiju snimajući nove pjesme koje su nastale za vrijeme njihove pauze.

Unatoč službeno najavljenim datumima povratka, nedavno su iznenadili zasviravši na Hvara.

-Imali smo želju da našu prvu probu poslije 5 godina napravimo na Hvaru, bez pompe, tiho, u jednom malom Domu kulture, za koji nas vežu lijepe uspomene i u kojem, zapravo počinjemo naš “povratak u budućnost.

Karijeru Plavog orkestra obilježili su veliki hitovi poput antologijskih pjesama: “Suada”, “Kaja”, “Bolje biti pijan nego star”, “Sava tiho teče”, “Zelene su bile oči te”, “Kad mi kažeš ‘paša'”, “Ako su to samo bile laži”, “Odlazim”, čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju.

Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu u sklopu pokreta “Novi primitivci”, u kojem su bili i Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović i još neki drugi kultni sarajevski glazbenici. Kritičari smatraju bend jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina, bliskim kako starijim tako i mlađim generacijama slušatelja.
Izdali su 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka, a svijet su više puta obišli turnejama s ukupno više od 1.500 koncerata.

Iako je Plavi orkestar imao više stanki u karijeri, mnogi obožavatelji nisu ih nikad zaboravili, a njihove pjesme su postali su vječni evergreene na ovim prostorima. Za povratničku turneju u Hrvatskoj okupio ih producent Tomislav Kašljavić.

Hrvatska
Show