Općinsko vijeće Pušća

Na području Pušće obnavljaju se brojne prometnice u klizišta iz Fonda solidarnosti

Vrijednost radova iznosi oko tri milijuna eura
348358267_281603464214571_2869408808051342271_n

Desetak točaka dnevnog reda, uglavnom vezanih uz izvješće o izvršenju proračuna te programa koji prate proračun u prošloj godini, našlo se na stolovima vijećnika Općine Pušća. Konačno izvješće je pokazalo da je Općina Pušća u 2022. godini ostvarila prihod od 15 milijuna kuna, rashodi su iznosili 11,8 milijuna kuna, što u konačnici pokazuje fiskalnu odgovornost načelnika. No, neke stvari u konačnici nisu bile najkvalitetnije odrađene.

-Najveća rasprava na sjednici odvila se oko greške koja se potkrala vezano za iznos financija općinskog proračuna. Prije samog vijeća održali smo sastanak i s članovima našeg odbora za financije na kojem je dokazano da nema nikakvih zlouporaba već se dogodila pogreška u programu. Greška je ispravljena i kao takva zabilježena. U papirima je ostala jedna brojka koja nije bila ispravna, ali i to smo ispravili- rekao je načelnik Općine Pušća Filip Bernardić, a vijećnici su izvješće usvojili jednoglasno.

Ostatak sjednice proveden je u raspravi o aktivnostima na području općine, a posebno vezano uz obnovu prometnica i klizišta. Brojni su projekti trenutno u tijeku koji se financiraju iz EU fondova, a rok za njihov dovršetak je kraj lipnja. Načelnik Bernardić je o tome vijećnicima rekao:

-Radovi koji se financiraju iz fondova solidarnosti se odnose na 16 klizišta i asfaltiranje prometnica, a vrijednost radova iznosi oko tri milijuna eura. Vremenske prilike nisu nam išle na ruku, ali vjerujem da će se sve završiti u roku, a u najgorem slučaju morat ćemo vratiti do dva posto sredstava ukoliko sve ne bude gotovo na vrijeme, rekao je Bernardić.

Dodao je kako i ŽUC odrađuje dio poslova, a to se odnosi na asfaltiranje tri kilometra županijskih cesta.

-Dodatno, rade se i projekti za sanaciju dva velika klizišta koji bi trebali biti sanirani do kraja godine. Nakon sanacije i na tim dijelovima bit će asfaltirane prometnice koje sada neće dobiti asfalt kako se ne bi duplo trošila sredstva, pojasnio je Bernardić.

Općinsko vijeće je usvojilo i odluku o snimanju filma o hrvatskim braniteljima. Tako će Općina na još jedan, ovaj puta dokumentaristički pristup odati počast velikom broju branitelja, kako sa svog područja, tako i s područja Zagrebačke županije.

Ostalo
Pušća