NA KAVI S KOŠARKAŠIMA GORICE: Znamo da smo kvalitetniji i bolji od Cedevite Junior

DSC_9473

Iza košarkaša Gorice regularni je dio sezone koji su završili na petom mjestu s omjerom 17:15. Završnica Lige za prvaka za igrače trenera Mladena Starčevića bila je sjajna, jer redom su pobijeđene ekipe Cedevite Junior, Zaboka i prošlog petka Zadra. Forma je po svemu sudeći tempirana upravo za doigravanje u koje Goričani kreću utakmicom protiv četvrtoplasirane Cedevite Junior, koju su ove sezone u četiri međusobna susreta tri puta svladali. Svi vjeruju, kako će se taj niz nastaviti i u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede.

Uoči srijede i prve utakmice u Zagrebu, vodstvo kluba odlučilo je u neformalnom druženju s novinarima najaviti doigravanje. Uz trenera Mladena Starčevića, na kavi u Ledani bili su i nositelji igre kapetan Borna Kapusta, Karlo Uljarević i Mate Kalajžić, s kojima smo u neformalnom razgovoru prokomentirali dosadašnji dio sezone, ali i najavili doigravanje i susrete protiv Cedevite Junior.

Kapusta: Očekujem pobjedu

-Sezona je što se mene tiče na kraju dobro završila. Bilo je puno promjena, tako da je na kraju sve ispalo jako dobro. Sad nam kreće play off i treba se dobro pripremiti za utakmicu koja nas sada očekuje. Ja očekujem pobjedu, jer protiv njih imamo pozitivan omjer. Sada će to biti nešto drugačija utakmica, no mi njima ne ležimo i očekujem pobjedu u srijedu- najavio je početak doigravanja kapetan Gorice Borna Kapusta, koji napominje kako je svakom igraču dodatan motiv utakmica protiv momčadi koju vodi izbornik.

-To je dobar motiv da se pokažeš pred izbornikom. No, mi igrači se dokazujemo u svakoj utakmici. Ne vjerujem da izbornik gleda igrače samo kada igraju protiv njega. Meni osobno to je utakmica kao i svaka do sada- ističe Kapusta.

Karlo Uljarević napominje kako je Gorica uz Zadar jedina ekipa koja ima pozitivan skor s Cedevitom Junior što je kaže pokazatelj snage goričke ekipe.

-Kod kuće smo obje utakmice dobili relativno lako. Kod njih smo se vratili iz ponora kada smo bili bez Kalajžića i Bakovića, no onda smo od jednom počeli pogađati i braniti i na kraju smo pobijedili- osvrnuo se na dosad odigrane utakmice Uljarević.

Kalajžić: Bila bi stvarno šteta da ih ne prođemo

Za Kalajžića, kao i za Kapustu ovo je kao i svaka druga utakmica.

-Ne osjećam nikakvu razliku, jer njih možemo dobiti, dok protiv Zadra, Splita i Cibone treba napraviti nešto spektakularno da ih dobijemo više utakmice. Od njih smo bolji i ne osjećam pritisak uči srijede- ističe Kalajžić, koji se nakon manjih zdravstvenih problema vratio u puni pogon u završnici sezone.

-Daleko smo dogurali i bila bi stvarno šteta da ih ne prođemo i ne dođemo tamo gdje smo bili i lani, među četiri najbolja- zaključio je Kalajžić.

Prva utakmica četvrtfinalne serije koja se igra na dvije pobjede je u srijedu u Zagrebu u 18 sati, dok je druga utakmica na rasporedu u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani u 19 sati.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija