Na Jelačić placu po prvi se puta održava manifestacija Garantirano z Varaždinske županije

Na središnjem zagrebačkom trgu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu župana Varaždinske županije Radimira Čačića otvorio je manifestaciju Garantirano z Varaždinske županije, na kojoj poljoprivredni proizvođači i najbolji OPG-ovi predstavljaju građanima Zagreba svoje gastronomske proizvode te turističku i ugostiteljsku ponudu.

-Drago mi je da nakon Krapinsko zagorske županije svoje proizvode tijekom današnjeg dana predstavlja i Varaždinska županija- rekao je gradonačelnik te dodao da očekuje da ova manifestacija postane tradicionalna, a sve sugrađane pozvao je da posjete Trg bana Jelačića i kupe najbolje proizvode koje nude Varaždinci te se upoznaju s njihovim običajima.

-Po prvi put se sa svojim autohtonim proizvodima predstavljamo u glavnom gradu Hrvatske i zahvaljujemo gradonačelniku Bandiću na podršci- istaknuo je župan Čačić.

Uz šezdesetak OPG-ova i obrtnika, na središnjem zagrebačkom trgu bila je i povijesna konjička postrojba –Varaždinski husari, a građanima se predstavila i Glazbena škola Varaždin.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo