Naplaćena 21 tisuća eura kazni

Na INMusicu policija pronašla drogu kod 66 posjetitelja

Na Jarunu provedena kontrola posjetitelja glazbenog festivala na otvorenom
Zagreb: Nekoliko vozila sudjelovalo u prometnoj nesreći na Aveniji Većeslava Holjevca Igor Kralj/PIXSELL

Od početka tjedna pa sve do ranih jutarnjih sati 27. lipnja, na području Jaruna održan je glazbeni festival, kojom prilikom su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke svojim prisustvom, s ciljem sprječavanja svih oblika protupravnih ponašanja, a s posebnim naglaskom na pronalazak i konzumaciju droga, aktivno postupali.

Prilikom postupanja, u večernjim i ranojutarnjim satima s ponedjeljka 24. na utorak 25. lipnja u počinjenju prekršaja zatečeno je ukupno 18 posjetitelja u dobi između 21 i 56 godina, od čega 13 muškaraca i pet žena. Kod navedenih je pronađeno ukupno dva paketića ispunjenih amfetaminom, jedan paketić ispunjen kokainom, četiri paketića ispunjenih konopljom tipa droga, 18 tzv. jointova te dva paketića ispunjena drogom MDMA.

U nastavku, u večernjim i ranojutarnjim satima s utorka 25. na srijedu 26. lipnja u počinjenju prekršaja zatečeno je ukupno 25 posjetitelja u dobi između 25 i 58 godina, od čega 18 muškaraca i sedam žena. Kod njih su pronađena ukupno dva paketića ispunjena amfetaminom, četiri paketića ispunjena kokainom, pet paketića ispunjenih konopljom tipa droga, 20 tzv. jointova, tri tablete droge MDMA i dva grumena droge tipa hašiš.

Zaključno, u večernjim i ranojutarnjim satima sa srijede 26. na četvrtak 27. lipnja u počinjenju prekršaja zatečena su ukupno 23 posjetitelja u dobi između 21 i 49 godina, od čega 18 muškaraca i pet žena. Kod njih je pronađeno ukupno 29 tzv. jointova te jedan paketić ispunjen drogom MDMA.

Na mjestu događaja policijski su službenici naplatili novčane kazne u ukupnom iznosu oko 21.000 eura.

Crna kronika
Grad Zagreb