Na Bundeku započela 56. Međunarodna vrtna izložba – Floraart

Ove godine predstavlja se 160 izlagača i može se vidjeti čak 100.000 sadnica
floraart Robert Anić/PIXSELL

56. Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart 2022., danas je u parku Bundek svečano otvorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević uz poziv građanima da dođu i uživaju u toj izložbi koja se održava do 22. travnja, a ulaz je besplatan.

– Floraart, 56 godina tradicije, krenuo je na Gornjem gradu, a i dalje je jedan od ključnih, zapravo najvažniji hortikulturalni događaj u ovom dijelu Europe. Vjerujem da nam u ova teška vremena – inflacije, potresa, rata, pandemije – treba malo više lijepog cvijeća u životu i zato dođite na Bundek gdje ćete se malo obnoviti s jednom dobrom energijom, poručio je Tomašević.

Ove godine predstavlja se 160 izlagača i može se vidjeti čak 100.000 sadnica. Izložba se godinama širi i unaprjeđuje, a posebice se unaprjeđuje međunarodna suradnja, pa su tako na otvorenju, uz svog veleposlanika, sudjelovali i gosti iz Republike Koreje.

Izaslanica predsjednika Vlade, ministrica poljoprivrede Marija Vučković poručila je kako proizvođači cvijeća s pravom ističu da bi trebali dobivati još veću podršku i da bi se još bolje trebalo sagledavati njihov značaj za Hrvatsku. Istaknula je kako je Hrvatska izrazito deficitarna u vanjskoj trgovini cvijećem te najavila da će u sljedećem višegodišnjem financijskom razdoblju taj sektor imati i veću i značajniju podršku.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska