U tijeku ocjenjivanje

Na 56. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske stiglo 273 uzoraka vina

Vina ocjenjuje stručna komisija od 18 članova kojoj je na čelu prof.dr.sc. Ivana Alpeza
DSC_9341

U tijeku je ocjenjivanje vina uoči 56. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske koja će se održati 14. lipnja u Pučkom otvorenom učilištu u Svetom Ivanu Zelini. Na ovogodišnje ocjenjivanje vina pristiglo je 273 uzoraka vina koje ocjenjuje stručna komisija od 18 članova kojoj je na čelu prof.dr.sc. Ivana Alpeza.

Ocijenjenim uzorcima namijenjene su zlatne, srebrne i brončane medalje te priznanja, dok će biti dodijeljene i nagrade: nagrada „Ljerka Habuzin“ za najbolje ocijenjeno vino autohtone sorte Kraljevina, nagrada „Milan Pažić“ za najbolje ocijenjeno bijelo suho mirno vino, nagrada „Pero Krznarić“ za najbolje ocijenjeno vino s ostatkom neprovrelog šećera, izuzev predikatnih vina, nagrada za najbolje ocijenjeno predikatno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno crno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno pjenušavo vino, nagrada za najbolje ocijenjeno voćno vino.

Boce opremljene etiketom ulaze u natjecanje za najljepši vizualni identitet boce. Također, dodijelit će se i odličje šampiona Zagrebačke županije.

Događanja
Sveti Ivan Zelina