Na 365 stranica može se doznati sve o povijesti rukometa u Ivanić-Gradu

Urednik monografije u povodu 100 godina rukometa u Ivanić-Gradu je Zvonko Barilić

Svečanom akademijom i otvorenjem izložbe u Pučkom otvorenom učilištu obilježeno je 100 godina rukometa u Ivanić-Gradu. Obilježavanje ovako značajnog jubileja potkrijepljeno je i izdavanjem monografije koja donosi sve o proteklom stoljeću rukometne igre u Ivanić-Gradu. Prikupljanju građe i pisanju ovako značajnog djela na nagovor Krešimira Krnjevića i Javora Bojana Leša prihvatio se Zvonko Barilić, koji je proteklih 100 godina dočarao na 365 stranica na kojima se mogu pronaći svi najznačajniji događaji do kojih se moglo doći.

-Bio je to za mene ogroman izazov i delikatna odluka koja je zahtijevala veliku odgovornost i odabir suradnika, jer ja nisam bio sudionik tih događanja. Za mene to nije bio samo rukometno-sportski jubilej već sam u njemu vidio u društveno-sociološki značaj- kazao je glavni urednik monografije Zvonko Barilić, za kojeg je to bila avantura u nepoznato.

-Nismo imali ništa, imali smo samo želju i izazov. Tako je počela moja avantura u kojoj na početku nismo imali ništa osim zastavice i govora Zvonimira Rubetića iz 1957. godine. Imali smo jako malo građe, sve ostalo je trebalo istražiti- pojasnio je Barilić koji je na kraju uspio prikupiti mnoštvo podataka, kako bi monografija ugledala svjetlo dana uoči obilježavanja ove obljetnice.