Zadobio dvije prostrjelne rane

Muškarac propucao mladića, teško ozlijeđen 21-godišnjak

Neslužbeno se doznaje da se 56-godišnjak družio s jednom ženom te da je njen brat došao k njemu riješiti razmirice, a razgovor se pretvorio u svađu i pokušaj ubojstva
PXL_080617_16929638 Dusko Jaramaz/PIXSELL

21-godišnjeg mladića kojeg je u srijedu u Lasinji iz automatske puške teško ranio 56-godišnjak oporavlja se u karlovačkoj bolnici, a 56-godišnjak je uhićen pod sumnjom za pokušaj ubojstva.

Ravnateljica bolnice Ivana Kovačić rekla je da je mladić stabilno i na putu oporavka bez većih i trajnih posljedica, iako je zadobio dvije prostrjelne rane.

– Kost nadlaktice je pukla, ruka se liječi vanjskim fiksatorom, ali je dobra prognoza izlječenja, jednako kao i za prostrjelnu ranu zdjelice, rekla je Kovačić te dodala da pacijent nije više na odjelu intenzivne medicine, već na traumatologiji.

Policija je temeljem sudskog naloga pretresa u Lasinji automobil, dom i sve prostorije koje koristi 56-godišnjak. Sudac istrage Ante Ujević, koji je naložio pretres doma osumnjičenika, potvrdio je da je 56-godišnjak pucao iz automatske puške.

Iz karlovačke Policijske uprave potvrđeno je da je pokrenuto kriminalističko istraživanje o tome što se dogodilo 31. svibnja, oko 19:50 sati, u Lasinji između dvojice muškaraca među kojima je najprije izbio verbalni sukob, a onda je 56-godišnjak vatrenim oružjem teško ozlijedio 21-godišnjaka te je policija 56-godišnjaka uhitila.

U Lasinji se neslužbeno doznaje da se 56-godišnjak družio s jednom ženom te da je njen brat došao k njemu riješiti razmirice, a razgovor se pretvorio u svađu i pokušaj ubojstva.

Crna kronika
Regija