I dalje po starom

Možemo! za koordinatore stranke izabrao Benčić i Tomaševića

Sandra Benčić poručila je ranije danas na izbornoj Skupštini kako je "pitanje vremena kada će preuzeti upravljanje državom"
Zagreb: Benčić i Tomašević izabrani za koordinatore stranke Možemo” Matija Habljak/PIXSELL

Stranka Možemo! izabrala je na izbornoj Skupštini u Zagrebu, za koordinatore stranke zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i saborsku zastupnicu Sandru Benčić. Novo vodstvo će stranku provesti kroz “superizbornu” 2024. godinu.

Uz Tomaševića i Benčić, kandidat za koordinatora Možemo! bio je i stranački član Velibor Zaninović. Prema statutu stranke Možemo!, jedan od dvoje koordinatora stranke mora biti žena pa je otprije bilo poznato da će Benčić biti izabrana za koordinatoricu jer na izborima za novo vodstvo nije imala protukandidatkinju.

Osim koordinatora, na skupštini se biralo sedam članova Upravnog odbora te 30 članova Vijeća Možemo!, među kojima, po pravilu rodnog pariteta, trebaju biti najmanje četiri članice Upravnog odbora i 15 članica Vijeća. Novi članovi odbora su Danijela Dolenec, Jelena Miloš, Dušica Radojčić, Urša Raukar-Gamulin, Đuro Capor, Teodor Celakoski i Damir Bakić.

Sandra Benčić poručila je ranije danas na izbornoj Skupštini kako je “pitanje vremena kada će preuzeti upravljanje državom”.

Grad Zagreb
Ostalo