Most preko Gradne na Vugrinščaku imenovan Gabrekovim mostom

Na poticaj članova obitelji Medved i uz svesrdnu podršku susjeda i lokalnog mjesnog odbora, a na kraju i Gradskog vijeća Grada Samobora, most preko puta kuće Gabrijela Medveda – Gabreka na ulazu u Vugrinščak, od danas, nosi njegovo ime. Tim se povodom na malom novouređenom mostu preko Gradne okupilo, uz obitelj i prijatelje, stotinjak Samoboraca, njegovih suvremenika, ali i mladih, koji svi danas uživaju Gabrekovu ostavštinu .

Gabrijel Medved – Gabrek nije među nama već 22 godine, ali kamo god dopire pogled s njegova mosta još uvijek se prepoznaje i vidi njegova “ruka” – od kuće i 90 godina stare Krčme, koja je danas jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj, bazena na Vugrinščaku, pokraj kojih je svojedobno uredio tenis igralište, klizalište i park za djecu, što je posebna priča, do crkvice sv. Mihalja, čiju je obnovu inicirao, a iznimno je bio aktivan i u Nogometnom klubu Samobor.

O Gabrekovom entuzijazmu i svestranom radu, s puno emocija, ponosa i zahvalnosti, u povodu otkrivanja ploče na mostu govorili su njegov unuk Tomislav, najstarija kćer Gabrijela, susjed i prijatelj Zdenko Matijaščić i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.