Izlaze u svim izbornim jedinicama

MOST i partneri predstavili nositelje lista za parlamentarne izbore

Koalicija će predati svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu u Saboru danas u 16:30 sati
Zagreb: Most predstavio nositelje lista Patrik Macek/PIXSELL

MOST na parlamentarne izbore izlazi u svih 11 izbornih jedinica, a danas su u središnjici stranke predstavili nositelje lista te pozvali građane da glasaju za koaliciju s Hrvatskim suverenistima i Nezavisnom listom mladih jer su, kažu, jedina garancija da će biti na njihovoj strani.

Nositeljica prve izborne jedinice bit će Marija Selak Raspudić, drugu će predvoditi Nino Raspudić, na čelu treće je Željko Sačić (Suverenisti), četvrte Josip Skočibušić, nositelj pete je Marijan Pavliček (predsjednik Suverenista), šeste Nikola Grmoja, sedme Zvonimir Troskot, osme Marin Miletić, devete Miro Bulj, desete Božo Petrov, dok će jedanaestu predvoditi Slavko Zovko.

– Kao što smo prvi predstavili program, koji hvale i analitičari, prvi od svih relevantnih stranaka danas predajemo svoje liste i predstavljamo nositelje u svih 11 izbornih jedinica, čime pokazujemo da smo snaga koja ne vodi računa samo o teritoriju RH nego i onoj Hrvatskoj koja je otišla van, dijaspori koju su otjerali, kazao je Grmoja, MOST-ov kandidat za premijera. Naglasio je kako njima kampanja ne treba jer su njihov “rad, rezultati i činjenica da smo bili u ključnim trenucima ovog saziva Sabora na strani građana, suprotstavljeni HDZ-u, SDP-u i Možemo, dovoljni”.

O broju mandata koji očekuju osvojiti u Saboru, nisu htjeli nagađati.

– MOST je sada na onim razinama kada je bio najveće iznenađenje u Hrvatskoj, a sada ne izlazimo sami nego u koaliciji, rekao je Grmoja uvjeren da će MOST sastavljati novu Vladu.

– MOST će HDZ poslati u oporbu, a ako u toj novoj konstelaciji Sabora postoji politička volja među sadašnjim oporbenim strankama za obračun s korupcijom, mogu podržati naš program i mene kao kandidata. Ako to ne žele nego inzistiraju da Hrvatsku ponovno vode oni koji su je doveli u ovo stanje, mi na to nećemo pristati. Nećemo dopustiti da se provode lijeve i globalističke politike te suluda woke ideologija, dodao je odgovarajući na pitanje koga vide kao partnera za sastavljanje Vlade.

Koalicija će predati svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu u Saboru danas u 16:30 sati.

Hrvatska
Politika