Moramo dati sve od sebe da uzmemo tri boda

Pred nogometašima Dinama večeras od 21 sat prva je utakmica Lige prvaka. Gost na rasprodanom Maksimiru je talijanska Atlanta. Trener Nenad Bjelica na raspolaganju ima 25 igrača, koji su motivirani i spremni da odigraju kvalitetnu utakmicu i na najbolji mogući način otvore najelitnije klupsko natjecanje.

-Svi su motivirani, svi su spremni, u najboljem su stanju, u dobroj formi tako da očekujem vrlo kvalitetnu utakmicu i, naravno, našu pobjedu- odlučno je istaknuo Dinamov trener Nenad Bjelica pa potom nastavio.

–Proučili smo Atalantu, moji kolege, asistenti bili su na utakmici u Genovi. I ja sam pogledao utakmicu, ali ne samo tu nego i prethodne u prvenstvu. Vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo ih dobro analizirali, ali nikakva vam analiza nije dovoljna bez velikog doprinosa, bez velike želje, koncentracije, zalaganja igrača. Ali, vjerujem da su igrači stvarno na dobroj razini i da će sutra to pokazati na terenu– dodao je trener Bjelica.

Trener Bjelica prije šest je godina vodio bečku Austriju u teškoj skupini Lige prvaka. Sad je na klupi Dinama u istom natjecanju.

–Samo znamo da ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda, za to nam treba maksimalna podrška, fer navijanje i vjetar u leđa 90 minuta. Igrači će sigurno dati svoj maksimum, a onda ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. To je naš jedini fokus, ne razmišljam o drugoj utakmici kao niti o trećoj ili šestoj već nam je uvijek najvažnija ona koja nam sljedeća dolazi.

Među onima koji će, kako trener kaže, dati svoj maksimum na terenu, bit će i nadahnuti i razigrani Dinamov napadač Bruno Petković koji je svojih prvih šest seniorskih sezona proveo u talijanskim klubovima.

–Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Iako se može nazrijeti neka euforija kroz izjave i očekivanja medija i navijača, mislim da je primarni zadatak i stožera i trenera zadržati nas čvrsto nogama na zemlji. Uspjeli su u tome, cijela je momčad maksimalno fokusirana, očekujem da ćemo svi dati svojih 100 posto- istaknuo je Petković.