Monika Prgomet, najčitateljica godine u izboru Knjižnica grada Zagreba

Ova 12-godišnjakinja u prošloj je godini pročitala 157 knjiga
knjiga

Sa 157 pročitanih knjiga u prošloj godini 12-godišnja Monika Prgomet, učenica zagrebačke Osnovne škole Medvedgrad, proglašena je najčitateljicom u izboru Knjižnica grada Zagreba.

Monika Prgomet, članica Knjižnice Kajfešov brijeg, čitala je tijekom prošle godine u prosjeku više od dvije knjige tjedno. Na konferenciji za novinare rekla je da voli čitati nakon škole, prije spavanja, nakon što obavi školske i kućne obaveze, kada joj je dosadno, vikendima i praznicima.

– Ne mogu zamisliti dan bez čitanja, često idem u knjižnicu i posuđujem nove naslove, volim pustolovne knjige, fantasy i one u kojima glavni junaci imaju neku posebnu moć, dodala je ta odlična učenica OŠ Medvedgrad.

Najdraže su joj knjige iz serijala o djevojčici Ivy Pocket, knjige pisca Davida Walliamsa te knjige iz serijala Pet prijatelja i Sedam tajanstvenih.

Kao pobjednici među 40 finalista Moniki Prgomet uručene su vrijedne nagrade – članska iskaznica za besplatno korištenje usluga KGZ do 18. godine te kompleti knjige izdavačkih kuća Mozaik knjiga, Profil knjiga, Školska knjiga, Katarina Zrinska, Ibis, a tvrtka Microline darovala joj je tablet.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska