Mladostašice gostuju u Mađarskoj u okviru MEVZA lige

Zagrebačkoj ekipi utakmica će poslužiti kao provjera trenutnog stanja forme

Igor Kralj/PIXSELL

Aktualne prvakinje Hrvatske i trenutno prvoplasirana ekipa hrvatske Superlige nakon devet kola, bez poraza i sa samo dva izgubljena seta, gostuju u srijedu u Mađarskoj u okviru MEVZA lige kod Swietelsky Bekescaba što će zagrebačkoj ekipi poslužiti kao provjera trenutnog stanja forme.

Utakmica s Mađaricama je i svojevrsni derbi MEVZA lige, s obzirom na to da su Mladostašice trenutno prve sa skorom 3-0, a Mađarice druge s dvije pobjede, također bez poraza.

– Očekuje nas teška i vrlo zahtjevna utakmica protiv suparnica koje već godinama kvalitetno ulažu u ekipu i koje imaju vrlo respektabilan sastav. Duplirane su na svim pozicijama, imaju veliku širinu unutar ekipe, dosta kvalitetnih strankinja i neće biti lako s njima, pogotovo kod njih na njihovom terenu, iako su opasne na svakom terenu, izjavio je Miodrag Miki Stojaković, trener odbojkašica Mladosti.

– Nama će ovo biti sjajna provjera trenutnog stanja u ekipi jer nismo već neko vrijeme igrali jake međunarodne susrete, već samo domaću Superligu. Želimo vidjeti u kakvoj smo formi prije prvog susreta 16-ine finala Kupa CEV protiv finske ekipe Kangasala, s kojima igramo prvu utakmicu 15. prosinca (20 sati) kod nas u Domu odbojke, a uzvrat je 20. prosinca u Finskoj. Stoga će nam utakmica u Bekescabi biti generalna proba za susret CEV kupa. Na dispoziciji imam sve igračice, nemamo bolesnih niti ozlijeđenih, idemo u najjačem sastavu tako da očekujem dobru utakmicu i povoljan rezultat, zaključio je na kraju Stojaković.

Zbog susreta u MEVZA ligi Mladostašice su odgodile četvrtfinalni susret Kupa Hrvatske Snježana Ušić koji je bio na rasporedu ovog tjedna.