Krijumčarenje stranaca

Mladić u teretnom automobilu švercao turske migrante

S nepoznatom osobom ranije dogovorio kako će ih za obećani novčani iznos prevesti do Zagreba
migranti policija Davor Puklavec/PIXSELL

Devet turskih migranata otkrila je u utorak policija kod Slunja u teretnom automobilu koji je vozio 21-godišnji državljanin Kosova, a koji je s nepoznatom osobom ranije dogovorio kako će ih za obećani novčani iznos prevesti do Zagreba.

Da su granični policajci iz postaje Cetingrad spriječili još jedan pokušaj krijumčarenja stranaca, zaustavivši teretni automobil zagrebačkih registracija, izvijestili su iz karlovačke Policijske uprave. Otkriveno je da je 21-godišnji vozač, prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom i za obećani novčani iznos, namjeravao strane državljane prevesti do Zagreba. Policija je utvrdila kako se radi o državljanima Turske koji su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Nakon dovršene istrage državljanin Kosova predan je pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u državno odvjetništvo zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Crna kronika
Hrvatska
Regija