Mladi programeri rasturili na državnom natjecanju

Grad Zagreb već dvadesetu godinu podupire izvanškolske aktivnosti koje organizira i provodi Zagrebački računalni savez . Poznat je programerski bum kojim je broj mladih programera višestruko povećan, a na upravo završenom Državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu mladi programeri osvojili su ukupno 10 prvih i 8 drugih te čak 16 trećih mjesta.

Među učenicima 5. razreda u kategoriji Logo najbolji su bili Lovro Tunjić (OŠ Tituša Brezovačkog), Ivo Vraneš (OŠ Kralja Tomislava) i Lana Škarica (OŠ A. G. Matoša), a u kategoriji Algoritmi (Python/C++) svih sedam natjecatelja su članovi saveza, a najbolji su bili Karlo Brčić (OŠ Kajzerica), Ivan Patarčić (OŠ Matija Gubec) i Lovro Tunjić.

Kod učenika 6. razreda u kategoriji Logo pobijedio je Fran Škarica iz OŠ A. G. Matoša, a treće mjesto je zauzeo Antonio Matijašević (OŠ Oton Iveković). U kategoriji Algoritmi (Python/C++) Fran Škarica je zauzeo drugo mjesto, a David Ivanjek iz OŠ Dragutina Tadijanovića treće mjesto. Član Saveza iz Samobora, Nikola Vujica zauzeo je šesto mjesto.

Među učenicima 7. razreda u kategoriji Logo pobijedio je Renato Krpan (OŠ Voltino). Za pohvalu je i treće mjesto Nikole Martinića (OŠ S.S. Kranjčević) koji nije član saveza. U kategoriji Algoritmi prvo mjesto osvojila je Lara Semeš iz OŠ Kajzerica, Renato Krpan bio je drugi, a braća Luka i Marin Protulipac iz OŠ Alojzija Stepinca i Borut Patčev (OŠ Ivo Andrić) podijelili su treće mjesto.

Kod osmaša u kategoriji Logo najbolji su bili Marko Dorčić iz OŠ Alojzija Stepinca, Fran Babić iz Velike Gorice i Vlatko Borevković (OŠ Cvijetno naselje), a Fabjan Markovinović i Marin Hrvaćanin, oba iz OŠ V. Novaka te Ivan Badrov (OŠ Pavleka Miškine), zauzeli su peto, šesto i sedmo mjesto. U kategoriji Algoritmi (C++/Python) najbolji su bili Fran Babić i Vlatko Borevković, a Marko Dorčić i Fabjan Markovinović zauzeli su četvrto i sedmo mjesto.

Među učenicima prvih razreda srednjih škola pobijedio je Patrik Pavić iz 15. Gimnazije, a Ivan Jambrešić iz Privatne gimnazije i ekonomsko-informatičke škole FUTURA zauzeo je treće mjesto. Kod učenika drugih razreda srednjih škola pobijedio je Krešimir Nežmah, drugi je bio Eugen Bošnjak, četvrti Bartol Markovinović, a najbolji maturanti bili su Dominik Fistrić i Lovro Kalinovčić, članovi Saveza od 2008. godine. Odlični su bili i učenici 15. Gimnazije koji nisu članovi saveza Mislav Brnetić, Pavel Kliska i Gabrijel Jambrošić s drugim i dva treća mjesta.

Najbolji stariji natjecatelji su Fran Babić, Renato Krpan i Fran Škarica s osvojenim prvim i drugim mjestom, a najbolji mlađi natjecatelj je Lovro Tunjić koji je osvojio prvo i treće mjesto.