Mještani Otoka Ivanić traže ukidanje naplate cestarine, županu Kožiću predali 5800 potpisa

Za sad možemo konstatirati da smo na dobrom putu prema željenom cilju, putem Facebooka nakon sastanka sa županom Kožićem poručili su u ime Inicijative Mladen Prelec i Renato Mikac

Ivanić-Grad je uz Jastrebarsko, jedini grad na području Zagrebačke županije na kojem se naplaćuje cestarina na autocesti A-3, čime su mještani Otoka Ivanić u podređenom položaju u odnosu na ostale žitelje. Tim povodom nedavno je pokrenuta peticija za ukidanje naplate cestarine.

Mladen Prelec i Renato Mikac, u ime Inicijative građana Ivanić-Grada, Kloštar-Ivanića i Križa, danas su županu Stjepanu Kožiću u prostorijama Zagrebačke županije predali 5800 prikupljenih potpisa, kojima se traži za ukidanje naplate cestarine, o čemu je inicijativa javnost obavijestila putem Facebooka.

“Danas smo kolega Mladen Prelec i ja srdačno primljeni u prostorijama Zagrebačke županije kod župana Stjepana Kožića s 5800 prikupljenih potpisa pokrenutih inicijativom građana Grada Ivanić Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ. U provedenom razgovoru s njim i njegovim suradnicima dobili smo svu moguću potporu njega i županije u našoj inicijativi.

Sljedeći korak je sjednica Županijske skupštine koja će biti krajem drugog mjeseca na kojoj župan smatra da će jednoglasno dobiti zeleno svjetlo za daljnje postupke prema HAC -u i dalje prema Ministarstvu prometa i veza. Za sad možemo konstatirati da smo na dobrom putu prema željenom cilju.

Još jednom velika hvala svima koji su sudjelovali u svemu od potpisivanja stajanja na punktovima po onoj hladnoći svima koji su uložili i malo truda da dođemo do ovoliko potpisa” stoji u objavi Inicijative.