MISNO SLAVLJE U BOBOVCU ROZGANSKOM: Brojni vjernici proslavili Antunovo

Nakon misnog slavlja održana je pokazna vatrogasna vježba u organizaciji DVD-a Bobovec

Blagdan svetog Antuna Padovanskog proslavljen je svetom misom ispred kapelice sv. Antuna u Bobovcu Rozganskom, a nakon toga je održana pokazna vatrogasna vježba u organizaciji DVD-a Bobovec te druženje mještana u vatrogasnom domu.

Ova manifestacija tradicija je u Bobovcu koja se prekidala tek u ekstremnim uvjetima, a ove godine domaćini su ugostili i drage prijatelje iz DVD-a Svet Vinčenat u Istri i bratsko društvo DVD Zapad iz Zagreba.

Svetu misu vodio je župnik Župe sv. Ana u Rozgi Alen Vrbek koji je pozvao mještane da se u većoj mjeri uključe u župni život kako crkva ne bi bilo poluprazna tijekom misa, jer ako nema župljana onda bi župa mogla ostati i bez župnika. Sličnu poruku uputio je i predsjednik DVD-a Bobovec Tomislav Horvat te je dodao kako poziva mještane da napune i crkvu i vatrogasni dom.

A mještani su mogli pratiti vježbu u kojoj je simuliran požar na katu kuće u Bobovcu do kojeg su se vatrogasci probili koristeći ljestve sastavljače, a drugi vod je lokalizirao i ugasio požar u neposrednoj blizini kuće. Na taj način pokazala se spremnost vatrogasaca i mogućnosti opreme s kojom raspolažu, a poruka je da svi mještani mogu mirno spavati…