Mirno na Šubićevcu, Šibenik i Istra 1961 bez pogodaka

Šibenčani su treći put ove sezone odigrali utakmicu bez golova i tako prekinuli niz od pet pobjeda koje su imali u dvobojima s Istrom 1961

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prva utakmica petog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige odigrana je na Šubićevcu, gdje su domaći Šibenik i pulska Istra 1961 ostali bez pogodaka.

Navijači na Šubićevcu nisu imali previše razloga za uzbuđenje u prvih 45 minuta, u kojima su gosti češće imali loptu u nogama, ali s njom nisu puno toga napravili. Istina, u 37. minuti je Luka Marin poslao loptu u mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa. Šibenčani su prijetili na početku i na kraju prvog dijela, ali Ćurić je bio neprecizan u 6. minuti, dok je u 39. Bernardo Matić snažno opalio s 20-ak metara, ali je lopta prohujala pokraj vratnice.

U drugom poluvremenu prvu je priliku imala Istra. Iz kuta je ubacio Marin, Lovre Rogić je pokušao šakom izbiti loptu, ali je to nespretno izveo, pogodio loptom Petkovićevu glavu, od koje se odbila i otišla preko grede. Obje su momčadi bile aktivnije u drugom dijelu i pokušale doći do pobjede, no i Šibenčanima i Puljanima je u završnici nedostajalo preciznosti. Istrin Alžirac Bakrar dvaput je hvatao Lovru Rogića u raskoraku svojim udarcima, ali je oba puta lopta prošla tik uz vratnicu.

Šibenčani su treći put ove sezone odigrali utakmicu bez golova i tako prekinuli niz od pet pobjeda koje su imali u dvobojima s Istrom 1961, a protezao se do pretprošle sezone. Puljani su prvi put u ovoj sezoni odigrali neodlučeno.