Ministrica Divjak posjetila OŠ Eugena Kvaternika koja je uključena u projekt ProMikro

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i osnivač Instituta za razvoj i inovativnost mladih Nenad Bakić u nazočnosti potpredsjednika Vlade Predraga Štromara posjetili su jučer Osnovnu školu Eugena Kvaternika koja je uključena u projekt ProMikro. Tom prilikom ministrica Divjak upoznala se s nastavom koja se provodi na mikroračunalima, a na kojoj učenici stječu znanja iz programiranja i robotike.

-Izuzetno sam zadovoljna onim što sam vidjela, a to je barem djelić onoga što učenici u šestim razredima mogu raditi upotrebom mikroračunala- kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ministarstvo je osiguralo gotovo pet milijuna kuna za nabavu mikroračunala za sve škole koju su pokazale zanimanje, među njima je i Osnovna škola Eugena Kvaternika iz Velike Gorice.

-U ovoj se školi već više godina brine o informatici, uz to škola ima i dobru suradnja s Institutom. Nakon upoznavanja ove tehnologije učenici će biti spremni za ono što će biti implementirano u buduće kurikulume- istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Projekt ProMikro je zajednički projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja, Instituta za razvoj i inovativnost mladih i CARNet-a, a cilj mu je uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.