Ministarstvo turizma i sporta sufinancira uređenje nogometnog terena u Dugom Selu

Ulaganja Ministarstva turizma i sporta (prije Središnjeg državnog ureda za šport) u sportsku infrastrukturu do ovog Javnog poziva bila su u ukupnom iznosu od 21.292.575,70 kuna, a s Javnim pozivom iz 2020. godine iznos je povećan na 30.976.672,60 kuna

Ministarstvo turizma i sporta s gotovo deset milijuna kuna u 2020. godini sufinancirat će izgradnju ili obnovu 23 sportska infrastrukturna objekta diljem Hrvatske. Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini donesena je temeljem provedenog Javnog poziva od 31. prosinca 2019. godine, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo turizma i sporta.

Usprkos otežanoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa i u ovoj godini sufinancirat će se obnova i izgradnja objekata od Dubrovnika do Vukovara i tako Ministarstvo turizma i sporta želi pomoći lokalnoj zajednici u brizi o sportskoj infrastrukturi. Ovime se nastavlja s ulaganjem u lokalnu sportsku infrastrukturu, koje je po prvi puta započelo u prošlom mandatu Vlade.

Temeljem donesene Odluke u 2020. godini sufinancirat će se rekonstrukcija atletske staze u Bjelovaru i Velikoj, opremanje atletske staze u Karlovcu, rekonstrukcija, izgradnja ili uređenje nogometnih terena u Čakovcu, Dugom Selu, Kneževim Vinogradima, Krapini, Krapinskim Toplicama, Maloj Subotici, Mrkoplju i Župi Dubrovačkoj, zatim izgradnja teniskih terena u Lipiku, rekonstrukcija terena za odbojku na pijesku u Novalji, uređenje ili izgradnja sportskih igrališta u Sutivanu, Jasenicama, Vodicama i Daruvaru, te opremanje, obnova ili izgradnja sportske dvorane u Visu, Vukovaru, Donjem Kraljevcu, Pitomači i Sisačko-moslavačkoj županiji. Ukupni iznos dodijeljenih financijskih sredstava je 9.684.096,64 kune.

Do sada je od 2018. godine omogućeno sufinanciranje obnove ili izgradnje 25 sportskih objekata, među kojima su najveći projekti izgradnja atletske staze u Kninu, rekonstrukcija atletske staze u Karlovcu te natkrivanje bazena na Zvončacu u Splitu, koje je planirano za 2020. godinu.