MINISTAR FUCHS POTVRDIO: Izmijenit ćemo odluku o upisu u srednje škole

Vraćaju se neki od prethodno ukinutih programa
radovan fuchs Davorin Višnjić/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je da će Ministarstvo, nakon intenzivne komunikacije sa zainteresiranima, unijeti izmjene u odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole te da će se neki od prethodno ukinutih programa vratiti.

– No, duboko se nadam da će inzistiranje na tim programima i odobrenje za zahtjeve rezultirati većim upisom učenika, rekao je ministar odgovarajući na pitanje da prokomentira mnogo primjedaba na odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. za koju je 14. svibnja završilo e-savjetovanje.

Naime, istaknuo je, godinama se ponavlja da se prijavljuje maksimalan broj programa pa se u neke programe ne upisuje nijedan učenik.

– To je opterećenje nastavnicima koji ne izvode nastavu jer nema učenika, a nosi i financijske posljedice za proračun. Rad s tako malo učenika u razredima nije dobar ni za učenike, rekao je ministar.

– Očekivali smo da će županije i drugi osnivači biti realniji u pristupima. Zanimljivo je da nijedna primjedba nije stigla od roditelja, nitko od njih se nije našao pogođen, nadodao je Fuchs.

Na primjedbu da se ukidaju razredi kuhara, ministar je naveo da se to dogodilo samo tamo gdje se zadnjih godina nije prijavio nijedan učenik.

Hrvatska
Ostalo