Radi se i gradi na sve strane

Ministar Bačić u obilasku terena: Nastavit ćemo s našim aktivnostima obnove na području Sisačko-moslavačke županije

Na području Sisačko-moslavačke županije u postupku obnove otvoreno je 1010 gradilišta
Sisak: Ministar Bačić obišao zgradu na kojoj je završena konstrukcijska obnova Nikola Cutuk/PIXSELL

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić izjavio je u Sisku da je obnova potresom pogođenih područja dala zamah razvoju građevinarstva i ukupnog gospodarstva, naglasivši da je na tom području u postupku obnove otvoreno 1010 gradilišta.

-Nakon gospodarske krize, pandemije i potresa graditeljstvo je u novom razvojnom zamahu- rekao je Bačić na 4. Susretu graditelja, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, ustvrdivši da je obrtništvo temelj uspješnog gospodarstva države.

Župan Ivan Celjak rekao je da će na području županije uskoro biti otvoreno 36 gradilišta stambenih zgrada sa 666 stanova. Osim stanova i obiteljskih kuća na području županije grade se škole i bolnice, te je otvoreno 50 gradilišta.

Ministar, koji je prije Siska obišao Petrinju rekao je da nastavljaju s obnovom u Sisačko-moslavačkoj županiji. U pratnji petrinjske gradonačelnice Magdalene Komes i zamjenika župana Mihaela Jurića obišao je zamjensku obiteljsku kuću u koju je prije nekoliko dana uselila jedna obitelj, a potom i gradilište nove Srednje škole na Gavrilovićevom trgu.

Uz rekonstrukciju postojeće zgrade, gradi se sportska dvorana i spremište, a radovi vrijedni 9,6 milijuna eura trebali bi biti okončani u travnju, a u svibnju radovi opremanja. Ministar je naglasio da će nova Srednja škola biti završena prema planu.

-Nastavit ćemo s našim aktivnostima obnove na području Sisačko-moslavačke županije. Do sada smo obnovili oko devet tisuća objekata i izgradili 220 zamjenskih obiteljskih kuća i ono što je posebno važno – gradimo još 227 zamjenskih obiteljskih kuća- napomenuo je Bačić.

Događanja
Regija