Miljenku Rojcu-Braci Nagrada Velike Gorice za životno djelo

Miljenko Rojc već je 50 godina prisutan u gospodarskom, političkom, kulturnom i sportskom životu Velike Gorice

U ponedjeljak 7. prosinca po svemu sudeći održat će se posljednja ovogodišnja sjednica goričkog Gradskog vijeća. Na dnevnom je redu devet točaka, a među njima je rebalans ovogodišnjeg, ali i donošenje novog proračuna za 2021. godinu s pripadajućim programima. Između ostaloga vijećnici će donijeti i odluku o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja kojima su se nagrade minulih godina dodjeljivale na blagdan Svete Lucije kada Velika Gorica slavi Dan grada.

Ove godine za priznanje za životno djelo predložen je Miljenko-Braco Rojc. Miljenko Rojc već je 50 godina prisutan u gospodarskom, političkom, kulturnom i sportskom životu Velike Gorice. Poduzetnički duh gospodina Rojca vuče korijene iz njegove najranije mladosti kada nije bio niti svjestan da će upravo taj duh obilježiti njegov radni pa i životni vijek. U svojim tridesetim osniva velikogoričku Obrtničku zadrugu VE-GO čiji je bio upravitelj od 1979. do 1984. godine, a Zadruga je u to vrijeme imala preko 200 članova. Punih 27 godina bio je na čelu Kinološkog društva Velika Gorica, a uz to dugogodišnji je član Matice hrvatske. Osim što je bio član Poglavarstva i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, neizostavan je bio i sportskom životu grada gdje je bio član Izvršnog odbora Nogometnog kluba Radnik, a od 2008. godine član je Upravnog odbora HRK Gorice. Između ostaloga, Miljenko Rojc jedan je od najzaslužnijih za osnivanje Turističke zajednice Grada Velike Gorice, čiji je bio i prvi predsjednik.

-Njegov nemjerljivi i daleko najveći doprinos Velikoj Gorici je prije svega njegova beskrajna pozitivna energija, duh i ljubav, koju svakodnevno i nesebično daje i daruje svoj Velikoj Gorici i tako već punih 50-ak godina u kojima bi gospodarski, društveni, politički, sportski i svaki drugi segment života Velike Gorice bio nezamisliv bez Miljenka Rojca-Brace- stoji između ostaloga u obrazloženju njegove kandidature.

Za Nagradu Velike Gorice s likom Franje Lučića predloženi su Tomislav Mirko Špoljar, Verica Krajnović, Udruga pripadnika 153. brigade, Anka Šafran-posthumno, dok su za Nagradu Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrleca Lomničkog predloženi Krešo Hubak-posthumno, Stjepan Kos-posthumno. Kandidati za Nagradu Grada Velike Gorice s likom Krčkih vrata predloženi su; Željka Mačak Šafranko, Mladen Čunčić i Ivan Palčić. Josip Škof kandidat je za Nagradu Grada Velike Gorice Turopoljska podgutnica, dok bi Nagradu Grada Velike Gorice Turopoljsko srce trebali dobiti Marija Šapina i Civilna zaštita Grada Velike Gorice.