Miljenko Vučković: Ponosni smo na EDUKU

Na današnji dan prije pet godina u Općini Klinča Sela osnovana je udruga EDUKA, čije je osnivanje potaknula sama Općina, koja danas ne žali što se odlučila na taj korak

Na današnji dan prije pet godina u Općini Klinča Sela osnovana je udruga EDUKA, čije je osnivanje potaknula sama Općina, koja danas ne žali što se odlučila na taj korak.

Osnivanjem udruge željela se povećati zapošljivost na lokalnoj razini, poticati razvoj lokalne zajednice u području održivog razvoja, socijalne skrbi, obrazovanja, zdravstva i gospodarstva, poticati djecu, mlade, odrasle i starije osobe na aktivno sudjelovanje u društvu, povećati razina javne svijesti o ulozi i jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva, promicati međusektorske suradnju u društvu i zaštitu ljudskih prava, dati doprinos razvoju ruralnih zajednica te poticati na volontiranje u lokalnoj zajednici.

Između ostaloga, željelo se potaknuti i na pružanje podrške razvoju poduzetništva i gospodarskih sektora (ruralni turizam, specijalni oblici turizma, energija, zeleno poduzetništvo i sl.). Udruga je u prvih pet godina postigla značajne uspjehe, čime je zadovoljan i načelnik Miljenko Vučković.

-Ponosni smo na udrugu koja povlači sredstva iz Europske unije te nastavlja s kontinuiranim napretkom svoga rada na dobrobit svih naših mještana. Pomoć lokalnom stanovništvu i više je nego odlična, zbog čega ne žalimo što smo se odlučili na ovaj korak- kazao je načelnik Miljenko Vučković te podvukao ime Renate Kobetić, koja je generator mnogih aktivnosti.

-Ona ulaže svoje znanje i slobodno vrijeme na razvoj i unaprjeđenje EDUKE. Između ostaloga ona sve to obavlja volonterski na čemu joj se i ovim putem još jednom zahvaljujem- poručio je načelnik Vučković.