Miljenko Vučković: Nema smisla udarati po lopti koja je već ušla u mrežu

Županijski vijećnik Mihael Zmajlović, neki je dan u Klinča Selu ispred novoizgrađene osnovne škole zajedno s klinčaselskim SDP-ovcima održao konferenciju na kojoj je u više navrata prozvao župana Stjepana Kožića kako bi trebao uvrstiti gradnju sportske dvorane u proračun za 2020. godinu. Taj istup iznenadio je načelnika Miljenka Vučkovića koji nam je u razgovoru potvrdio kako je izgradnja dvorane već uvrštena u proračun za sljedeću godinu.

-Ovom prilikom nije mi namjera braniti župana, a nema niti razloga za to, jer su sredstva za izgradnju sportske dvorane uvrštena u proračunu za 2020. godinu, a koji će vjerujem biti izglasan na Skupštini Zagrebačke županije, gdje gospodin Zmajlović više nije predsjednik Skupštine niti njegova stranka ima većinu u Skupštini. Njegovo zauzimanje za izgradnju dvorane u Klinča Selu je čisto politikantstvo i vrijeđanje stanovnika Općine Klinča Sela s obzirom na to da zasluge pripisuje sebi unatoč činjenici da za donošenje ovakvih odluka nema niti snage, a još manje zasluga. Gospodin Zmajlović je očito doznao da dvorana ulazi u proračun za iduću godinu, pa je brže bolje pokušao na iznimno jeftin i nekorektan način prikupiti neke političke bodove koji mu po ničemu ne pripadaju- ispričao nam je načelnik Miljenko Vučković, te napominje kako je na čelu Općine već treći mandat te da on snosi odgovornost za razvoj svoga kraja.

-Ja sigurno neću dopustiti da se bilo tko nezasluženo kiti našim teško stečenim rezultatima, a ponajmanje ću dopustiti da netko na ovakav način vrijeđa i podcjenjuje stanovnike Klinča Sela, pokušavajući od njih praviti neuke bedake- poručuje načelnik.

Također, gospodin Vučković nam je napomenuo kako se on nikada ne miješa u „susjedna dvorišta“.

-Ovom prilikom želim poručiti gospodinu Zmajloviću, kako bi mu bilo pametnije da je pressicu napravio u Jastrebarskom na prostoru Sajmišta na temu planiranog projekta nove osnovne škole. Ili da pojednostavim; stvari stoje ovako, mi u Klinča Selima sagradili smo osnovnu školu koju smo kao Općina i sufinancirali, imamo jednosmjensku nastavu, imamo produženi boravak za učenike što također financiramo iz općinskog proračuna, a iduće godine gradimo sportsku dvoranu na zadovoljstvo naše djece ,roditelja i svih stanovnika Općine. Ako se gospodin Mihael Zmajlović poziva na to da je pressicu u Klinča Selima organizirao kao županijski vijećnik, trebao bi biti svjestan, kako on u Zagrebačkoj županiji, na gradnju sportske dvorane u Klinča Selima ima utjecaj otprilike kao i ja na vremensku prognozu, dakle, nikakav. Ali ja mu ipak zahvaljujem na tome pa se nadam da će iz tog razloga i podržati županijski proračun- kaže nam načelnik Vučković te poručuje kako ponekad u svemu ipak treba imati mjeru.

-Nema smisla uporno udarati po lopti, koja je već ušla u mrežu, a ovog puta su to sportska dvorana i proračun Zagrebačke županije- zaključio je načelnik Općine Klinča Sela, Miljenko Vučković.