Apel za spas

Mi smo Cibona: Jedini spas je privatizacija

Cibona je institucija zagrebačke, hrvatske i europske košarke te kao takva zaslužuje poštovanje i senzibilitet
Zagreb: Navija?i na tre?oj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske izme?u Cibone i Zadra Goran Stanzl/PIXSELL

Udruga Mi smo Cibona poslala je apel Hrvatskom košarkaškom savezu i Košarkaškom savezu Zagreba kojim traže da pomognu legendarnom klubu, koji posljednjih godina proživljava teške trenutke bez većih uspjeha. Naglašavaju da je Cibona institucija zagrebačke, hrvatske i europske košarke te kao takva zaslužuje poštovanje i senzibilitet.

Klub ne bi trebao biti osuđen na propast i jedini spas je njegova privatizacija, rekao je za Radio Sljeme tajnik Udruge Marko Turković.

-U zadnjem kvartalu prošle godine, Ministarstvo turizma i sporta lansiralo je pravilnik o preoblikovanju udruge u sportsko dioničko društvo. Košarkaški klub Cibona je u završnoj fazi izrade tog elaborata i još čeka potvrdu Gradske skupštine vezano za dvoranu koja im je potrebna za proces preoblikovanja. Upravo zato smo htjeli naglasiti i zamoliti gradske i državne razine za još malo senzibiliteta. Vjerujemo da će ovaj dio vezan za preoblikovanje uspjeti i da će to biti jedan kamen temeljac za ponovni uspon Cibone, istaknuo je Turković.

Grad Zagreb
Sport