Međunarodna konferencija Veleučilišta Ivanić-Grad postigla zavidan uspjeh

Veleučilište Ivanić-Grad domaćin je Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa “Protetika, ortotika, robotika u fizioterapiji i zdravstvena njega”

Veleučilište Ivanić-Grad, domaćin je dvodnevnog Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa “Protetika, ortotika, robotika u fizioterapiji i zdravstvena njega”, koji je u svečano otvoren u novoizgrađenom prostoru Specijalne bolnice Naftalan. Kako je kazao dekan Veleučilišta, pokretanje konferencije, bio je logičan slijed, uslijed širenja Veleučilišta.

-Ovime pridonosimo i usavršavanju naših kadrova, što je jako bitno za nastavak njihova daljnjeg rada na Veleučilištu- istaknuo je dekan Mile Marinčić, koji nije krio zadovoljstvo ovogodišnjom konferencijom.

-Postigli smo zavidan uspjeh, jer smo okupili pet partnerskih bolnica, tako da će ovaj skup u budućnosti donositi još veće blagodati za naše Veleučilište.

Skup nudi tri izuzetno vrijedna pozvana predavanja uz 33 prijavljenih radova koji su prošli recenzentski postupak i koji su se našli u zborniku. Radovi obrađuju teme iz fizioterapije, sestrinstva i društveno-humanističkih znanosti. Između ostaloga skup donosi i dvije radionice; „Zvukoterapija i zvučna masaža po metodi Peter Hess“ pod vodstvom Silvije Tomić Bilan i Anje Bašak) te „Dinamička neuromuskularna stabilizacija kao prevencija bolova lumbalnog dijela kralježnice“ pod vodstvom Josipa Šubarića.

-O Visokoj školi, odnosno o Veleučilištu Ivanić-Grad uvijek govorim biranim riječima, jer smo krenuli jako brzo i pitanje je gdje ćemo se zaustaviti i stići. Ovo što se ovdje događa je san, ovo su prekrasne stvari za naš grad. Mi kao Grad dajemo svu podršku razvoju Veleučilišta, koje će uskoro dobiti i svoj prostor na prostoru Učeničkog doma- kazao je zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grad Tomislav Cuvaj.

Partneri skupa su; Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača, Poliklinika Glavić, Poliklinika Sveta Nedelja, Opća Županijska bolnica Požega i Salvus, pokrovitelji su; Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zdravstva, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora medicinskih sestara i Grad Ivanić-Grad.