MEDITERANSKE IGRE: Džudaši Ivana Maranić, Petrunjela Pavić i Marko Kumrić u borbama za broncu

Marinić čeka Larisu Cerić, Pavić ide na Jovanu Peković, dok će Kumrićev supranik biti Joris Agbegnenou

Hrvatski judo savez

Hrvatske džudašice Ivana Maranić (+78 kg) i Petrunjela Pavić (-78 kg) borit će se za brončana odličja na Mediteranskim igrama u Alžiru, gdje su obje došle do polufinalnih borbi u kojima su poražene.

Maranić je u četvrtfinalu za suparnicu imala Alžirku Soniju Asselah i do pobjede došla tek u dodatku nakon četiri minute osnovne borbe. Domaća predstavnica je nakon jedne minute i 14 sekundi borbe za “zlatni bod” zaradila i treću opomenu, što je iskusnoj 31-godišnjoj hrvatskoj džudašici donijelo pobjedu i plasman u polufinale.

Tu je Maranić čekala Turkinja Kavra Sayit koja je nakon 2:38 minuta izvela bacanje nagrađeno “ipponom” i tako došla do pobjede koja ju je odvela u finale, a hrvatsku predstavnicu u borbu za broncu, u kojoj će se boriti protiv bosansko-hercegovačke reprezentativke Larise Cerić.

Petrunjela Pavić je trebala imati borbu više, ali se Libanonka Natacha Tarabay nije pojavila na tatamiju. U četvrtfinalu je 21-godišnju hrvatsku džudašicu čekala Marokanka Hafsa Yatim protiv koje je jedan “wazari” bio dovoljan za plasman u polufinale i ulazak u borbu za odličja.

Nažalost, Petrunjela je ostala bez finala, jer je naišla na čvrstu Kosovarku Lorianu Kuku koja je u petoj minuti dodanog vremena došla do “zlatnog boda”. Pavić će u borbi za brončano odličje za suparnicu imati Crnogorku Jovanu Peković.

Iako je poražen na startu natjecanja, hrvatski džudaš Marko Kumrić (-100 kg) uspio se kroz repesaž probiti do finalnog dijela programa na Mediteranskim igrama u Alžiru, u kojem će se boriti za brončano odličje.

Kumrića je u četvrtfinalu pobijedio Alžirac Mustapha Yasser Bouamar, ali je svojim ulaskom u finale hrvatskog džudaša povukao u repesaž. Tamo je Kumrić “ipponom” svladao kosovskog reprezentativca Shpatija Zekaja i tako došao do borbe za broncu u kojoj će mu suparnik biti Francuz Joris Agbegnenou.