MATE RIMAC DOLAZI U STUPNIK: Potpisan ugovor o gradnji Centra za istraživanje

Načelnik Stupnika, Bruno Perković potpisao s Matom Rimcem ugovor o gradnji "Centar za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila"

Veliki dan za Općinu Stupnik, gdje će Rimac technology d.o.o. graditi “Centar za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila”. Bit će to najmoderniji i najveći testni pogon te vrste u Europi, istaknuto je za današnjeg potpisivanja ugovora između načelnika Brune Perkovića i Mate Rimca, direktora tvrtke Rimac technology d.o.o. , koja je dio Rimac grupe. Potpisanim ugovorom Rimac technology d.o.o. stekao je pravo građenja na 14 hektara poslovne zone u Stupničkom Obrežu. Kruna je to trogodišnjeg postupka formiranja prve poslovne zone u vlasništvu Općine Stupnik.

-Napokon smo aktivirali prvu poslovnu zonu u našem vlasništvu i imamo priliku gospodarskim razvojem zadržati ljude na ovom području. To je najbolja demografska mjera- s ponosom će načelnik Bruno Perković.

Ovom investicijom predviđeno je zapošljavanje najmanje 220 visokoobrazovanih djelatnika.

-To je samo početak i vjerujem da će cijela ova priča razvoja kampusa i ovog testnog pogona koji će se graditi donijeti i još više benefita za sve nas, ali i cijelu Hrvatsku- naglasio je Perković.

Mate Rimac prilikom potpisivanja ugovora kazao je kako je predviđeni rok završetka ove investicije vrijedne 64 milijuna eura pet godina.

-Tu će biti najmoderniji i najveći testni pogon u Europi, čime zaokružujemo cjelinu, jer u kampusu na području Svete Nedelje razvijaju se i proizvode sustavi i komponente, dok ćemo ih na području Stupnika testirati. Isto tako tu planiramo prebaciti i dio razvoja, gdje će se razvijati elektronika i biti laboratorij za elektroniku- otkrio nam je Rimac.

Potpisani Ugovor traje 69 godina, ukupne je vrijednosti 9.708.576,00 kuna.