Mašiću novo zlato i srebro u Bukureštu

Hrvatska je EP u obaranju ruku zaključila s čak 21 osvojenom medaljom
rino mašić Ivo Čagalj/PIXSELL

Nakon što je osvojio dvije zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji, hrvatski reprezentativac Rino Mašić osvojio je još dvije medalje i u seniorskoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u obaranju ruke u Bukureštu.

Gospićanin Mašić prvo je osvojio europske juniorske naslove u kategoriji +80 kilograma i s lijevom i s desnom rukom, a potom je u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 100 kilograma osvojio zlato na desnu i srebro na lijevu ruku.

– Konkurencija je bila iznimno jaka i sretan sam ostvarenim rezultatima. Osvojio sam tri zlata i srebro. Sada nastavljamo s treninzima kako bi se što bolje pripremili za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Turskoj, kazao je Mašić.

Posljednjeg dana EP-a medalju u seniorskoj konkurenciji osvojio je i Andrija Šimić (27) koji je u kategoriji 110 kilograma bio drugi na desnu ruku.

– Natjecanje je bilo iznimno zahtjevno, sudjelovalo je 27 država. Nastupili su svi najbolji i mogu biti zadovoljan srebrnom medaljom, kazao je 27-godišnji Šimić iz Ličkog Osika.

Hrvatska je EP u Bukureštu tako zaključila s čak 21 osvojenom medaljom.

Hrvatska
Sport