Hrvatski sabor

Marušić ipak ne dolazi pred Odbor za pravosuđe

Neslužbeno se može čuti da Marušić inzistira na tome da su razlazi njezine ostavke na čelu USKOK-a osobni te da nema razloga o tome raspravljati parlamentarno tijelo
vanja marušić Matija Habljak/PIXSELL

Za razliku od glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek koja je potvrdila dolazak na sutrašnju tematsku sjednicu Odbora za pravosuđe, donedavna ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić danas je Odbor obavijestila da se neće odazvati na sjednicu Odbora.

Predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić (SDP) kratko je kazao kako je službeno obaviješten da se Marušić neće pojaviti na sjednici, a informaciju potvrđuje i DORH. Neslužbeno se može čuti da Marušić inzistira na tome da su razlazi njezine ostavke na čelu USKOK-a osobni te da nema razloga o tome raspravljati parlamentarno tijelo.

Riječ je o tematskoj sjednici koju je inicirala oporba koja želi rasvijetliti okolnosti ostavke Marušićeve i odnosi se na rad USKOK-a i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja i kadrovskih rješenja. Oporba je zatražila sazivanje tematske sjednice je smatra da je „cijela priča oko ostavke Marušić bajka”, šuplja i smiješna, da njezin odlazak s pozicije zbog prometne nesreće njezina vozača koja se dogodila prije godinu dana nije pravi razlog nego da se iza krije politički pritisak iz Banskih dvora.

Hrvatska
Politika