Marko Belošević: Zadovoljan sam sezonom u Nerezinama

DSC_2289

U ljetu za nama Nerezine su ponovno otvorile svoja vrata. Komentari onih koji su bili u njima i više su nego pozitivni, a upravo tematika Nerezina bila je i jedna od tema aktualnog sata posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca.

-Puno je pozitivnih komentara na ovo ljeto u Nerezinama. Oni koji su bili tamo sretni su i zadovoljni što se to ponovno nakon dvije godine pokrenulo. Možete li nam u brojkama reći kako je to izgledalo te koliko je djece ljetovalo u Nerezinama- upitao je predsjednik Gradskog vijeća Dean Jaić.

Odgovor je dobio od direktora Gradskih objekta koji upravljaju odmaralištem, Marka Beloševića koji je istaknuo kako je sezona u Nerezinama dobro prošla te da je zabilježeno 4 798 noćenja.

-Reakcije svih su pozitivne, većih kritika na naš račun nije bilo. Imali smo nešto veći broj djece, a nešto manje starijih gostiju. Sezonom sam zadovoljan, a ovaj broj noćenja ostvarilo je 488 gostiju i radnika. Po prvi puta smo nakon nekoliko godina imali i praktikante Srednje škole Vrbovec koji su odrađivali svoju praksu u Nerezinama, njih 21. Ako odbijemo sve radnike, kroz Nerezine je prošlo 450 gostiju, od čega je bilo 330 djece kroz školu plivanja- odgovorio je direktor Gradskih objekta Marko Belošević.

Osnivanje Gradskih objekta, odnosno njihova isplatljivost zanimala je vijećnika Hrvoja Herčeka, kao i daljnja budućnost odmarališta u Nerezinama.

-Ostvareno je malo više od milijun i 50 tisuća kuna prometa po prihodovnoj strani, dok su rashodi bili 966 tisuća kuna. To znači da imamo financijski plus s 31. kolovozom, tako da će kada tijekom rujna platimo sve obaveze na računu ostati nekih 15-ak tisuća kuna. Gradsko vijeće osiguralo je 300 kuna za ulaganja, te još toliko rebalansom, s time da sredstva od rebalansa još nisu korištena. Sama firma nije osnovana da bi ostvarivala dobit već da bi dobit iz odmarališta registrirala u sam objekt. Što se daljnjih planova tiče, u planu je ulaganje u donje odmaralište gdje treba obnoviti prvi kat. Troškovi za to prema dobivenoj ponudi iznose 440 tisuća kuna, a to planiramo odraditi kroz dvije godine- pojasnio je Belošević.