Mario Hlad: Vjerovao sam kako Jakovlje može postati mala općina za velike stvari

Iza Općine Jakovlje veliki je tjedan. Kao grom iz vedra neba u hrvatskoj je javnosti odjeknula vijest kako austrijska tvrtka FACC kupuje zemljište u poduzetničkoj zoni za izgradnju tvornice za proizvodnju unutarnjih dijelova za avione, koji će se ugrađivati u najpoznatije svjetske zrakoplove i njihove motore poput Airbusu, Boeinga i drugih. Sama investicija vrijedna je 33 milijuna eura.

Investitor je kupio zemljište od 128 tisuća četvornih metara gdje bi trebala niknuti tvornica u kojoj će biti zaposleno 600 ljudi.

-Na ovom projektu intenzivno se radilo u posljednjih godinu i pol dana. Drago nam je da smo napokon sve priveli kraju na zadovoljstvo sviju strana- sa zadovoljstvom će zamjenik općinske načelnice Mario Hlad.

Načelnica Sanja Borovec uspjela je tako na područje općine privući veliku investiciju čiji je značaj prepoznala i Vlada kao i Ministarstvo gospodarstva koji su dali puno podršku projektu, kao i Zagrebačka županija.

-Ovim putem moram se zahvaliti našoj načelnici Sanji Borovec koja je predano radilo na ovom, ali i na svim ostalim projektima koji su u posljednje dvije godine pokrenuti. Također, važne karike u lancu bili su i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Capek te pročelnica Mirela Novoselec Jakševac, kao i vijećnici vladajuće koalicije koji su nas podržavali- rekao nam je Hlad te otkrio sljedeće.

-Još prije tri godine vjerovao sam kako smo mala općina za velike stvari. Ovom investicijom to smo potvrdili. Vjerujem kako će u budućnosti biti još ovako lijepih i velikih stvari na našem području- kaže Hlad.

Ono što sada slijedi je ishođenje građevinskih dozvola kako bi i službeno mogla započeti gradnja, čiji se početak može očekivati koncem godine. Sama proizvodnja u tvrtki trebala bi krenuti u travnju 2021. godine.

-Zagreb smo odabrali isključivo zbog toga što nam nudi visokokvalificiranu radnu snagu- poručio je novinarima šef austrijske tvrtke Robert Machtlinger.

Također, strukovne su škole već najavile da će mijenjati kurikulume kako bi se prilagodile potrebama tvornice i tako stvarati novu radnu snagu. A kako bi trebala izgledati buduća tvornica u Jakovlju, pogledajte na sljedećim fotografijama.