Povijesni uspjeh

Mario Genzić osvojio prvu hrvatsku medalju na Europskom prvenstvu u lovnom streljaštvu

Genzić je u Litvi bio brončani
Pobjednici

Na netom završenom 16. Europskom prvenstvu u lovnom streljaštvu po pravilima FITASC-a (European Championship Combined Game Shooting), koje se od 5. do 7. srpnja održalo u Litvi, član Hrvatskog lovačkog saveza Mario Genzić osvojio je treće mjesto u gađanju letećih meta.

Genzić je treće mjesto osvojio u konkurenciji 177 natjecatelja i natjecateljica iz 13 zemalja od kojih su prva trojica imali isti broj bodova (388) te se u tom slučaju prvo gledao rezultat compact 2, pa compact 1, pa trench 2, trench 1 (2. lovačkog parkura pa 1. lovačkog parkura pa 2. trap pa 1. trap).

-Sudjelovanje na Europskom prvenstvu u lovnom streljaštvu bila je izvanredna prilika da se natječem s najboljim strijelcima iz cijele Europe. Prvenstvo je bilo odlično organizirano, a konkurencija izuzetno jaka. Svaka serija je bila izazovna i zahtijevala je maksimalnu koncentraciju i preciznost. Ponosan sam na svoj rezultat i rad koji sam uložio u pripremu za ovo natjecanje- kazao je Genzić i dodao da se zahvaljuje Hrvatskom lovačkom savezu na podršci, kao i općini Rugvica iz koje dolazi, te svojoj ekipi i obitelji.

Ovo je ujedno prva medalja Hrvatske i Hrvatskog lovačkog saveza s FITASC-ovog natjecanja, a ujedno i prva s europskog prvenstva. Reprezentaciju Hrvatskog lovačkog saveza uz Marija Genzića činili su Stipe Šabić, Ante Matak, Ivica Pleša, Josip Milković i Miljenko Kos, a Nevenko Jakopović, dopredsjednik HLS-a njihov je izbornik.

Hrvatski lovački savez

Hrvatska
Rugvica
Sport