MARINKO MAVROVIĆ, izbornik futsal reprezentacije: Ne smijemo dopustiti mentalni pad, bit će se teško vratiti

Hrvatska protiv Rusije na Euro futsalu igra sutra u 17:30

Davor Javorović/PIXSELL

Rusija je fantastična ekipa, iskusna reprezentacija i svrstana je među favorite na ovom prvenstvu, ali mi ćemo dati sve od sebe, izjavio je izbornik hrvatske futsal reprezentacije Marinko Mavrović uoči druge utakmice u skupini C na Euru koje se održava u Nizozemskoj.

– Danas i sutra se fokusiramo na ono to nas čeka, Rusi su fantastična ekipa, imaju puno medalja, to je iskusna reprezentacija, svrstana među velike favorite na ovom prvenstvu. Ali, naravno da ćemo mi dati sve o sebe, rekao je Mavrović osvrnuvši se na utakmicu Rusija-Slovačka.

– Slovaci su prvo poluvrijeme bili u egalu, imali su dosta svojih šansi, pokazali su da se radi isto o dobroj ekipi, ali onda su u drugom poluvremenu doživjeli mentalni pad. Kod Rusa je previše kvalitetnih igrača i ako uđeš u crnu rupu teško se vratiti, ocijenio je sljedećeg suparnika Hrvatske na Euru izbornik najavivši na čemu bazirati igru protiv Rusa.

– Mi moramo koristiti širi kadar, sigurno će dobiti šansu oni koji nisu igrali prvu utakmicu. Moramo vidjeti što je s Tihomirom Novakom, hoće li moći igrati, dodao je Mavrović.

– S druge strane puno naših igrača morat će biti na najvišem nivou, sigurno se nećemo predati, izaći ćemo bez respekta. Meni je najbitnije da damo sve od sebe. Ne smijemo dozvoliti da nam se dogodi mentalni pad kao protiv Poljske u drugom poluvremenu, nadovezao se.

Dokapetan Darijo Marinović smatra da se nakon pobjede protiv Poljske u drugi susret u skupini može ući bez pritiska.

– To je utakmica s kojom možemo puno dobiti. Ako pobijedimo osigurali smo prolaz dalje, a ako izgubimo imamo sve u svojim rukama u zadnjoj utakmici. Mislim da možemo pružiti dobru utakmicu. Igrali smo dosta puta protiv njih. Vjerujem u ekipu da može sutra dobiti, kazao je Marinović ocijenivši kako u pripremi za susret protiv Rusa ne može izdvojiti jednu stvar.

– Moramo biti ekipa. Ne smijemo raditi neke greške. Mislim da imamo šanse. To su teške utakmice, ne smijemo dati da povedu rano, da se odvoje, moramo držati dugo utakmicu, dodao je Marinović.

Hrvatska protiv Rusije na Euro futsalu igra sutra u 17:30.