Održana sjednica Općinskog vijeća

MARIN ŠTRITOF, načelnik Dubravice: U tijeku su radovi na tri projekta kojima povećavamo kvalitetu i sigurnost na prometnicama

Općinsko vijeće dalo suglasnost za provedbu ulaganja projekta „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste na odvojku Rozganske ceste s komunalnom infrastrukturom“
efed7fbd-0514-4c46-851f-6e11dceca3c8

Na 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Dubravica usklađeno je nekoliko općinskih odluka sa zakonima. Ti prijedlozi odluka su na inicijativu inspekcijskih nadzora koji je dao naputke za usklađenjem sa zakonskim aktima.

-Ne statutarne odluke nisu bile u skladu sa zakonskim aktima pa smo to morali odraditi. Imali smo određeni vremenski okvir u kojem smo to trebali odraditi pa je to danas i na dnevnom redu- pojasnio je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Osim nekoliko zakonskih usklađenja na sjednici je donijeta i jedna odluka koja bi dugoročno trebala poboljšati kvalitetu života u Dubravici. Radi se o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja projekta „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste na odvojku Rozganske ceste s komunalnom infrastrukturom“. Projektom bi se kompletna makadamska cesta rekonstruirala u prometnicu širine 3,5 metara s oborinskom odvodnjom i asfaltom.

-To je projekt kojeg želimo prijaviti na Mjeru 7 kako bi ostvarili povrat sredstava, a kroz nekoliko dana nam ističe rok za prijavu. Osim toga već su u tijeku radovi na tri projekta na području općine kojima povećavamo kvalitetu i sigurnost na prometnicama. Osim cesta, radovi se odvijaju i na vježbalištu pored vrtića u Dubravici i to bi trebalo biti dovršeno krajem svibnja, rekao je Štritof.

Na području općine Dubravica u pripremi je i projekt izgradnje biciklističke staze, a neki od planova ovise o situaciji s prihodima te o ostvarenim subvencijama.

Dubravica
Izbor urednika
Politika