HDZ predstavlja predizborni program

Marijana Petir na listi HDZ-a za parlamentarne izbore

HDZ na izbore izlazi s programom pod nazivom "Za sve izazove"
Zagreb: U hotelu Westin održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a Sanjin Strukić/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je, u uvodu predstavljanja predizbornog programa stranke pod nazivom “Za sve izazove”, otkrio i neka od imena koja će se naći na listama, a među njima je i Tomislav Zadro, sin legendarnog hrvatskog branitelja Vukovara, Blage Zadre.

HDZ na izbore izlazi u koaliciji s partnerima – HSLS-om, Hrvatskom demokršćanskom strankom, Hrvatskom narodnom strankom i Hrvatskom strankom umirovljenika.

Liste su dobra kombinacija iskustva i mladosti, koja će dati novi impuls za obnavljanje povjerenja birača, rekao je Plenković u uvodu obraćanja istaknuvši da je HDZ u protekle četiri godine osnažio državu provodeći politiku modernog suverenizma i čvrste integracije Hrvatske u srce ekonomskog projekta .

Naveo je tako da će na listi biti Marijana Petir te kao neovisni – ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alenka Markotić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić, kao i Tomislav Zadro, sin Blage Zadre i tada maloljetni vukovarski branitelj, a na listi će biti i Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

Hrvatska
Politika