Maloljetnici se potukli zbog djevojke pa se u svađu umiješali i roditelji

Jednog od roditelja tereti se za otmicu i prijetnju smrću upletenom maloljetniku

Nakon masovne tučnjave u kojoj je u Nuštru sudjelovalo više maloljetnika koji su prekršajno prijavljeni, vukovarska policija je zbog protupravnog oduzimanja slobode te prijetnji prijavila i dvojicu roditelja sudionika tučnjave.

Policija je precizirala da je sukob maloljetnika zaustavio 38-godišnji Nuštarac koji je zadržao jednog maloljetnika te ga bez njegove privole smjestio u stražnji dio automobila, gdje je posjeo i maloljetnika koji je u tučnjavi pretrpio fizičko nasilje.

Potom je 38-godišnjak odvezao i predao maloljetnika njegovim skrbnicima u Cerić gdje je 45-godišnji skrbnik maloljetnika zaprijetio smrću 38-godišnjem Nuštarcu koji je policiji podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje, pojasnili su u PU vukovarsko-srijemskoj.

Policija je dodala da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 45-godišnji Cerićanin prijetio 38-godišnjem Nuštarcu, dok je za potonjeg utvrđeno da je prijetio i oteo maloljetnika iz Cerića pa je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku.

Prijave za maloljetnike, ali i roditelje

Iz policijske uprave nadodaju da su provedeni i prekršajni izvidi kojim su utvrđene činjenice vezane za tučnjavu maloljetnika zbog čega će protiv dvojice maloljetnika biti podneseni optužni prijedlog za remećenja javnog reda i mira.

Mediji pišu kako je prema verziji priče obitelji iz Nuštra njihov 14-godišnji sin bio žrtva napada šestorice svojih vršnjaka iz Cerića, a prema verziji obitelji iz Cerića, njihov je sin bio žrtva otmice i premlaćivanja oca i sina iz Nuštra.

Otac 14-godišnjaka iz Nuštra je medijima kazao da je njegov sin dan ranije na prevaru namamljen u jednu obiteljsku kuću u njihovom susjedstvu gdje ga je pretukla šesteročlana skupina maloljetnika iz Cerića. Otac dječaka iz Nuštra je dodao da je sukob izbio zbog djevojke te da je odvezao dječaka iz Cerića kako bi njegovim roditeljima ukazao na tučnjavu. Prema navodima 38-godišnjeg Nuštarca, otac dječaka iz Cerića mu je pri dolasku pred njihovu kuću zaprijetio smrću, izvijestili su mediji dodajući da je 45-godišnji Cerićanin lokalni političar.

Otac dječaka iz Cerića je za medije kazao da su njegovog sina, uz prijetnje, prije i tijekom vožnje do Cerića zajedno tukli otac i sin iz Nuštra. 45-godišnji Cerićan je dodao kako nije prijetio 38-godišnjem Nuštarcu.