Male stvari čine život ljepšim – prošećite Okolo i uvjerite se sami

Novo umjetničko istraživanje Nas dve uljepšavat će ulice Zagreba sve do 1. rujna
Boris Bare 2

Projekt Okolo već drugu godinu za redom uljepšava ulice grada Zagreba. Ovo svojevrsno umjetničko istraživanje, nastalo u organizaciji Nas dve te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, započelo je još sredinom kolovoza kada su prve umjetničke instalacije i urbane intervencije osvanule na nekim od preko dvadeset predviđenih lokacija. Svojim su izričajem, projektu doprinijeli brojni kreativci poput francuskog street art para Elle&Pitra i Michaela Pedersona te domaćih snaga u čijim su se redovima našli Mane Mei, Pavao Kuharić i Boris Bare.

– Kada se u hodu susretnete s nekom duhovitom minijaturom, interaktivnom instalacijom ili velikim muralom, to će vam zasigurno uljepšati dan i učiniti svakodnevicu drukčijom. Upravo je taj spontani ulični susret umjetnosti i prolaznika, taj moment iznenađenja koji se dogodi u tom trenutku i neka ljepša slika grada koju nosite dalje sa sobom, ono što smo željele postići ovim projektom, poručile su Ana Mikin i Tina Kovačiček iz Nas dve.

Svojim zanimljivim idejama, Okolo će nastaviti osvježavati grad sve do 1. rujna, a organizatori savjetuju da ovotjednu šetnju započnete u Tomićevoj ulici, gdje vas čeka jedinstvena skulptura od svile Ide Blažičko pod nazivom “Blossom”. Kada ste već ondje, ne propustite i novu “Pop It” instalaciju Pavla Kuharića u prolazu kod uspinjače te “Susjede” Maše Barišić u Vitezovićevoj ulici na Gornjem gradu. Također, ako izađete iz strogog centra, svakako obiđite mural Borisa Bareta na igralištu iznad Dubravkinog puta i otkrijte zašto na njega najbolji pogled imaju upravo ptice, a tu su i zelene Botanike kod Glavnog željezničkog kolodvora, koje će vas zasigurno potaknuti na akciju. Naposljetku, ovaj vikend provedite u društvu španjolskog majstora landscape svjetlosnih instalacija Javiera Riere, koji priprema pravi spektakl na krošnjama parka Ribnjak.

No, ako niste osoba od šetnje, nove intervencije svakodnevno možete popratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo