Luki Martineku dvostruki naslov

Član STŠK Dugo Selo Luka Martinek dvostruki je prvak Hrvatske u mlađeseniorskoj konkurenciji. Naslovu u pojedinačnoj konkurenciji pridodao je i onaj u igri parova gdje je slavio zajedno s klupski kolegom Ivorom Banom. 

U finalu je Martinek pokazao svu snagu preokrenuvši sigurnu pobjedu Josipa Arbanas kojeg su dva poena dijelila od naslova najboljeg u Hrvatskoj.

-Turnir je bio dosta naporan, igralo se mnogo kvalitetnih mečeva, ali sretan sam što sam uspio obraniti naslov od prošle godine, premda sam “visio“ u par mečeva. Najteži meč bio mi je finalu gdje sam uspio okrenuti 3:1 i 9:7. Uspio sam se posložiti u glavi i uz malo sreće i znanja pobijediti- kaže nam Luka Martinek.

U finalu parova Martinek i Ban bili su bolji od kombinacije Starra i Zagreba Leona Šanteka i Lovre Zovka.

-U paru smo Ivor i ja pokazali da smo najkvalitetniji na turniru, iako smo u finalu dozvolili protivnicima da se vrate iz ponora. Igramo parove i u Superligi tako da smo obojica priželjkivali ovu titulu- nastavio je Martinek koji ove sezone pruža sjajne igre i u Superligi gdje je trenutno po učinku sedmi igrač sa skorom od jedanaest pobjeda i tri poraza.

-Ove sezone mi je cilj pokušati izboriti playoff Superlige s Dugim Selom, no tu su i Pula, Zagreb te Osijek koji imaju isti cilj kao i mi. Osobni cilj mi je pokušati završiti među pet najboljih igrača lige na kraju sezone- o ciljevima će Martinek.

Za sada je na dobrom putu, STŠK Dugo Selo koje se ove sezone vratilo u Superligu nakon dvanaest odigranih kola drži četvrto mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka države. Uz Luku Martineka, važan kotačić u svemu tome je i njegov brat Mislav, te Ivor Ban i Vjekoslav Nemec.

-Ove godine već sada smo ostvarili odličan rezultat, no ne mislimo stati na tome. Svi nas proglašavaju najvećim iznenađenjem lige, no svjesni smo da smo dobra ekipa i za nas to nije preveliko iznenađenje. Mislim da je ključ naših rezultata ta neka kemija između nas, družimo se u dvorani i van nje, uskačemo jedni za druge i rezultat nije izostao- zaključio je razgovor Luka.