Vruće nogometno ljeto

Lukavec završio trećeligaški put i dalje nastavlja kao HNK Lukavec. Inker preskače jedan rang i ulazi u 3. NL?

Iako u fuziji svi mudro šute, prema dostupnim informacijama iz dobro obaviještenog izvora, samo je pitanje vremena kada će informacija biti i službeno objavljena
Zaprešić: Inker i Strmec susreli se u 15. kolu Jedinstvene županijske lige Slavko Midzor/PIXSELL

Veliki interes javnosti izazvala su događanja u Lukavcu, koji je ostavkama do jučer čelnih ljudi kluba odlučio završiti s natjecanjem u 3. NL Centar. Tu su se uzburkali mnogi duhovi, jer neki su klubovi vidjeli priliku da preko noći preskoče jedan rang i na mala vrata se vrata u HR nogomet.

NK Inker koji je nakon sezone bez seniorske momčadi, odlukom Nogometnog saveza Zagrebačke županije prošle sezone “ubačen” u Jedinstvenu županijsku ligu koju su suvereno i osvojili čime su ušli u 4. NL, koju će sada preskočiti, jer će naslijediti status NK Lukavca u trećeligaškom rangu natjecanja. Po svemu sudeći između ova dva kluba doći će do fuzije, čime će ova trakavica biti okončana. Iako u fuziji svi mudro šute, prema dostupnim informacijama iz dobro obaviještenog izvora, samo je pitanje vremena kada će informacija biti i službeno objavljena.

Do svega ovoga došlo je nakon što je NK Lukavec ostao bez vodstva kluba, budući da su predsjednik Goran Guteša i sportski direktor Tomislav Gligora podnijeli neopozive ostavke. Klub je tako ostao u rukama onih kojima je stalo do njegove opstojnosti. Svoj put Lukavec će nastaviti u Premijer ligi Zagrebačke županije kao HNK Lukavec, budući da je na sinoćnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini promijenjeno ime kluba.

Znači li to i da je osnovana nova sportska udruga koja nastavlja na temeljima nekadašnjeg kluba, nije nam poznato. Jedino se zna kako je novi predsjednik kluba Dubravka Fučkala, pred kojim je kao i njegovim suradnicima ljeto prepuno izazova, jer potrebno je sastaviti sasvim novu momčad, budući da se kadar trećeligaške momčadi u velikoj mjeri rasuo.

Sport
Velika Gorica
Zaprešić