LUCIAN BURA, nakon osvajanja svjetskog naslova: Osvojiti svjetsko zlato i dvije individualne nagrade je nešto neopisivo

Bura je bio sjajan na ovom prvenstvu
C5_1955-696×464 Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska muška reprezentacija je u grčkom Heraklionu postala prvak svijeta u rukometu na pijesku pobjedom 2-0 (24:22, 22:18) u setovima u tijesnoj utakmici protiv Danske.
Zlatni rukometaši sinoć su se vratili kući, a u Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman, priređen im je doček.

Uz svjetsko zlato, hrvatska se može pohvaliti kako ima i najboljeg igrača na svijetu u rukometu na pijesku. Lucian Bura izabran je za najbolje desno krilo i najboljeg strijelca turnira. Tako je jedini ponio dvije individualne nagrade.

-Osvojili smo turnir bez ijednog poraza. Znali smo što nas čeka, znali smo na koga možemo doći u finalu i za to smo se pripremali cijelo vrijeme. Izgubili smo samo dva seta, sve nam se poklopilo i osvojili smo turnir- komentirao je Bura za RTL.hr.

Bura je bio sjajan na ovom prvenstvu. Iz igre je imao gotovo 81 posto realizacije, dok gotovo nitko drugi na prvenstvu nije šutirao više od 80 posto. Kaže kako su njegove igre produkt dogovora ekipe.

-Moje igre su bile dobre zbog ekipe. Odlučili smo igrati da ja budem realizator i da se menu uvijek gura lopta. Na temelju toga smo složili i obranu i napad. Moja igra je više ovisila o ekipi nego o meni.

Buri je ovo drugi naslov svjetskog prvaka. Prvi je osvojio 2016 godine u Budimpešti, no tada nije bio u prvom planu. Sada se nakon nekoliko godina iskustva prometnuo u jednog od najboljih igrača na svijetu. Ne misli ovdje stati, a to nam ulijeva nadu da ćemo vidjeti još ovakvih fenomenalnih predstava.

-Osvojiti svjetsko zlato i dvije individualne nagrade je nešto neopisivo. Osjećaj je fenomenalan, jedva čekam novo natjecanje da se osvoji nova medalja i da se ovo ponovno doživi.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija