Skijanje

Leona Popović i Filip Zubčić državni prvaci u veleslalomu

Popović i Zubčić nisu pobijedili samo u domaćoj konkurenciji već su ostvarili najbolja vremena od svih skijaša prijavljenih za veleslalomske FIS utrke
Zagreb: Druga vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Slavko Midzor/PIXSELL

Leona Popović i Filip Zubčić državni su skijaški prvaci Hrvatske u veleslalomu nakon održanih FIS utrka tijekom dana na Sljemenu.

Popović i Zubčić nisu pobijedili samo u domaćoj konkurenciji već su ostvarili najbolja vremena od svih skijaša prijavljenih za veleslalomske FIS utrke. Popović je ostvarila pobjedničko vrijeme 2:01.24 što je za 55 stotinki bilo bolje vrijeme od Slovenke Nike Tomšič koja je zauzela drugo mjesto. Treća Slovakinja Zuzana Jakubcova je zaostala čak dvije sekunde i 48 stotinki. U redoslijedu za državno prvenstvo drugo mjesto je osvojila Lu Matrović, ukupno deseta, dok je treća bila Marta Tomšić, ukupno jedanaesta. Na papiru prva favoritkinja Zrinka Ljutić nije završila prvu veleslalomsku vožnju.

U konkurenciji skijaša pobijedio je Filip Zubčić s vremenom 1:55.76, što je za 20 stotinki bilo bolje vrijeme od Austrijanca Joshue Sturma, koji je bio drugi te 63 stotinke brže od trećeplasiranog, još jednog Austrijanca, Tobiasa Koglera. Istok Rodeš bio je drugi najbolji Hrvat na petom mjestu te je za Zubčićem zaostao sekundu i 41 stotinku, dok je Tvrtko Ljutić bio ukupno sedmi, a treći u hrvatskoj konkurenciji (+3.37 slabije vrijeme od Zubčića). U redoslijedu za državno prvenstvo Hrvatske slijedili su četvrti William Petanjko, peti Otto Orešić, šesti Roko Begović i sedmi Noa Vrana.

U četvrtak je na programu slalom u obje konkurencije koji će se računati i za prvenstvo Hrvatske.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport