OŠ Slavka Kolara Kravarsko

LEON LEVAR, voditelj srebrnih odbojkaša iz Kravarskog: Ovi bregi imaju dušu

Matija Ribić pokrenuo je sportsku priču u Kravarskom, koju je nastavio njegov nasljednik Leon Levar s kojim smo razgovarali nakon nedjeljnog dočeka
DSC_9093

Dojmovi s netom završenog državnog prvenstva u odbojci za osnovne škole stišavaju se. Iza Osnovne škole Kravarsko dani su ponosa i slave, jer njihova je ekipa osvojila drugo mjesto. Koliko ovaj uspjeh svima znači, najbolje se vidjelo u nedjelju u večernjim satima kada je za srebrne odbojkaše i njihove voditelje Leona Levara i Matiju Ribića priređen doček, kakav Kravarsko ne pamti.

A upravo su mladi profesori tjelesne i zdravstvene kulture bili pokretači cijele ove priče. Sportski preporod u Kravarskom započeo je dolaskom Matije Ribića koji je “pridobio” djecu i započeo stvarati jednu novu sportsku priču, koju je njegovim odlaskom nastavio Leon Levar. Potvrda višegodišnjeg rada stigla je u nedjelju kada su pučkoškolci OŠ Slavka Kolara otišli do finala državnog prvenstva.

-Znali smo da smo dobri, jer na gradskoj i županijskoj razini bili smo najbolji bez izgubljenog seta. Praktično, bez ikakve prijetnje u tim utakmicama. Imali smo visoka očekivanja, jer znali smo koliko vrijedimo i koliko možemo, bez obzira na to što ovi dečki nisu odbojkaši. No svojim radom oni su uspjeli- započeo je razgovor voditelj ekipe i profesor tjelesne i zdravstvene kulture Leon Levar, čiji su dečki redom pobjeđivali vršnjake Konjščine (2:0), Dubrovnika (2:0), Hrvatske Kostajnice (2:0) i Slavonskog Broda (2:1), dok su finalu poraženi od Osnovne škole Marina Držića, za koju nastupaju većinom odbojkaši Mladosti.

-U polufinalu je bila prava drama, jer za ekipu iz Slavonskog Broda igraju sve odreda odbojkaši. No, uspjeli smo ih pobijediti- govori nam Levar, koji je kao i njegov prethodnik u sve ovo uložio puno truda i rada.

-Iza ovog rezultata stoji dugogodišnji sustavni rad moga kolege i prijatelja Matije Ribića. Ja sam samo nastavio tu priču. Jednostavno, poklopila nam se vrhunska generacija dečkiju s kapetanom i po mom skromnom mišljenju ponajboljim odbojkašem u ovoj generaciji Stjepanom Sokolom, za kojeg vjerujem kako je budućnost muške odbojke u Hrvatskoj-ističe Leon, koji je na kraju imao samo jednu poruku;

-Ovi bregi imaju svoju dušu, ovi ljudi tu imaju dušu. Ova škola definitivno je najbolja škola na svijetu, jer sva ova djeca su lijepo odgojena, kulturna i puna poštovanja. Ovaj doček najbolji je pokazatelj koliko cijene nas profesore, ali i ovaj uspjeh- zaključio je razgovor Leon Levar.

Intervju
Kravarsko
Sport